ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


La nici o zi după condamnarea unui afacerist turc la 23 de ani de închisoare pentru uciderea unui polițist, un alt om al legii avea să devină victimă în timpul serviciului. 
 
Agentul șef Vezeteu Constantin Sorin a fost omorât de un individ pe care îl amendase deoarece călătorise cu trenul fără bilet. În fața anchetatorilor, agresorul a susținut că „am vrut să omor un polițist”. 

Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL atrage atenția că deseori polițiștii își desfășoară activitatea singuri și fără niciun fel de protecție, fiind „carne de tun în fața unor dezaxați, bolnavi psihici, interlopi, boschetari”, iar șefii, inclusiv Ministrul de Interne, Carmen Dan, nu fac decât să asiste nepăsători și să se ascundă în spatele unor mesaje și manipulări de PR.

„Suntem conduși și „menegeriați” de analfabeți juridici, de șefi cu prea puțini neuroni și de șefi care trimit colegii la moarte sigură, doar să fie ei acoperiți că „stăpânesc situația operativă”. (...)Riscurile la care sunt expuși polițiștii din stradă sunt amplificate de modul în care șefii organizează activitatea specifică, iar cei din conducerea MAI sau IGPR asistă nepăsători cu mâinile spre ceruri, ca Ponțiu Pilat, ascunzându-se în spatele unor mesaje formale de condoleanțe și „susținere” a familiei”, transmite Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL.

Sindicațiștii au un mesaj direct, extrem de tranșant, și pentru Carmen Dan, Ministrul de Interne: „Ministrul Carmen Dan sa înțeleagă că nu ne mai ajung aceste mesaje și manipulări de PR în care ne spune că „suspectul este cercetat”. Trebuie să înțeleagă că polițiștii vor să pice capete, și să nu mai exista astfel de situații pe viitor. Nimic și nimeni nu îi vor mai aduce pe colegii noștri căzuți la datorie însă moartea lor trebuie să aducă măcar pentru noi, cei care rămânem în prima linie, o schimbare a condițiilor în care ne expunem morții. Voi veți continua să stați în continuare la răcoare vara și la căldură iarna, în fotoliile mânjite de sângele colegilor noștri trimiși la moarte de nepăsare și incompetența voastră !!!

Polițiștii operativi au ajuns să fie „vânați” în timpul serviciului și atunci ne întrebăm cum să ni se mai pretindă să intervenim ferm când știm că singura noastră protecție este reprezentată de postările ministrului Carmen Dan pe Facebook care ne „asigură” declarativ că  va „lupta pentru imaginea poliției”. O rugăm să deruleze de câteva zeci de ori acest video de la fața locului și să ne spună CÂȚI POLIȚIȘTI MAI TREBUIE SĂ VADĂ MORȚI pentru a înțelege haosul existent la nivelul Poliției Române”.

Sindicatul face referire la înregistrarea video cu momentul în care se încearcă salvarea polițistului. Imaginile nu pot fi publicate, fiind extrem de dure.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews