ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițistul Marian Godină spune că statutul său nu îi permite să exprime opinii politice, pentru că și-ar fi dorit să scrie "niște cuvinte după ce s-a petrecut azi", limitându-se la a spune că îi este silă.

El nu se referă explicit la decizia Senatului, care a respins solicitarea de avizare a urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea în cazul morții polițistului Bogdan Gigină, dar lasă să se înțeleagă despre ce este vorba, menționând acuzațiile împotriva fostului ministru de Interne, respectiv ucidere din culpă și abuz în serviciu.

 El începe prin a spune că își iubește meseria de polițist și că îi place mult ceea ce face, pentru că acesta a fost visul său pe care și l-a îndeplinit destul de greu, "prin muncă și fără niciun ajutor" și că, dacă ar fi fost interesat de un salariu mai mare, ar putea pleca oricând din Poliție, dar asta ar însemna să renunțe la un vis și să le facă unora pe plac.

"Sunt momente, totuși, când îmi pare rău că sunt polițist, iar seara asta e unul dintre acele momente. Îmi pare rău, pentru că statutul îmi interzice să îmi exprim public opinii politice, pentru că tare mă mănâncă să scriu niște cuvinte după ce s-a petrecut azi. Nu am să o fac pentru că nu vreau să încalc vreun regulament, mai ales că sunt oameni care abia așteaptă să greșesc cu ceva, dar e lesne de înțeles ceea ce simt", scrie Marian Godină, continuând: "Am voie să spun ce simt? Îmi e silă!".

El precizează că nu este treaba lui să stabilească ce infracțiuni au fost comise în cazul Gigină, însă cei care ar fi trebuit să decidă nu au fost lăsați să o facă.

"În rest...ucidere din culpă, abuz în serviciu sau altă infracțiune? Habar nu am și nici nu e treaba mea să deslușesc asta, e treaba altora, a unora care, din păcate, nu au fost lăsați să o facă", scrie polițistul Godină.

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de încuviințare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” și șase abțineri.

În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a cerut colegilor senatori să voteze împotriva cererii DNA ce încuviințare a urmăririi penale în dosarul polițistului Bogdan Gigină, în care procurorii îl acuză de ucidere din culpă, precizând că în noaptea tragediei el se afla pe bancheta din spate și ministrul de Interne nu dă comenzi referitor la viteză sau traseu.

”Vreau doar să explic foarte simplu și scurt că în seara tragediei veneam de la o instituție pe linia securității naționale, nu veneam de la restaurant. Totul e documentat la secundă. Sunt aici colegi care au fost miniștri de Interne. Există o bază legală din anul 2000. Fiecare ministru de Interne, ministru de stat, vicepremier, există  deci baza legală, pentru un antemergător. În seara aceea, în jur de orele 19.00 aveam antemergătorul în față, în urma cercetării viteza mașinii de poliție era viteza legală. Cea în care mă aflam eu, atenție, pe bancheta din spate, nu o conduceam, aveam viteza legală. Din păcate, s-a întâmplat această tragedie. Un tânăr polițist a căzut într-una din cele trei gropi din centru Capitalei. O mare tragedie. Sunt reguli foarte clare. Nu ministrul de Interne stabilește traseul, nu dă comenzi vis a vis de viteză, nu am dat niciodată, nici nu puteam să discut cu tânărul coleg de pe motocicletă”, a spus Oprea, în plenul Senatului.