ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pompierul Orlando Schiopu, prim adjunctul ISU București, suspendat din funcție în urma scandalului faxului de la Colectiv, susține că este nevinovat și spune că a fost umilit.
 
„Dar de ce trebuie să fiu dat afară din sistem?”, întreabă Șchiopu.

„Nu știu să dau aprobări, n-am dat una în viața mea. Eu știu să sting incendii… Asta am făcut de când am intrat în sistem. Înțeleg că trebuie dat un exemplu și vinovații să plătească, dar de ce să fiu eu victimă colaterală? În noaptea tragediei de la Colectiv dormeam.

M-am trezit și în 15 minute eram acolo, cu 20 de autospeciale și mașini de descarcerat, nu cu 11, cum se speculează. În 90 de minute, am triat medical 160 de oameni. I-am cărat cu mâinile mele, goale, mi s-a lipit pielea lor fumegândă de ele. Știți, mănușile noastre, ale pompierilor, sunt aspre. Urlau de durere când i-am luat în brațe, că-i zgâriau. Am renunțat la ele. Asta-i meseria mea.

Dacă am greșit vreodată pe ceea ce am avut eu de făcut, să plătesc. Dar de ce trebuie să fiu dat afară din sistem? De ce trebuie să fiu umilit? De ce trebuie ca, în timp ce eu sunt trimis la Berlin de domnul Arafat, să văd organizarea pompierilor de acolo, soția și copilul să vadă la TV că am fost dus cu mascații la DNA?”, este mesajul pompierului erou de la Colectiv, potrivit aktual24.ro.