Premierul Victor Ponta a declarat că nu sunt adevărate informațiile avansate de presa engleză, conform cărora România ar trebui să preia 7.000 de imigranți.

Jurnaliștii de la Daily Mail scriseseră că România ar urma să preia peste 7.000 de imigranți, peste numărul de 1785 deja convenit.

"Asta a apărut într-un ziar din Marea Britanie. Nu există la Guvernul României niciun fel de document referitor la această cifră", a spus Ponta la România TV.

Conform Daily Mail, Germania ar urma să primească 35.000 de refugiați, Franța 26.000 iar Spania 16.000.
Până și țări mai sărace din UE, precum România și Bulgaria, vor primi refugiați pe teritoriile lor, notează Daily Mail. România este una dintre ţările care va primi cei mai mulţi refugiaţi – 6.937 de persoane.

Vecinii de la sud de Dunăre vor primi doar 2.313 imigranți, iar cei mai puțini vor ajunge în Cipru, doar 722 de persoane.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews