ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un copil de numai 10 ani din Mioveni a devenit vedetă pe Facebook, după ce un locuitpri din Mioveni a postat pe Facebook o imagine în care acesta stătea în frig pentru a-și vinde jucăriile pentru a-și cumpăra haine de iarnă, după cum a spus chiar el.
 
Povestea emoționantă a copilului nu a rămas fără ecou, ci a stârnit sute de reacții pe rețeaua de socializare, iar numeroși oameni au cerut mai multe informații despre el pentru a-l ajuta.

Cazul a ajuns și în atenția primăriei din Mioveni.

Biroul de Asistență Socială, Administrație Publică din aparatul de specialitate al orașului Mioveni îl are în evidențele sale pe minorul Maria Adrian Ionuț și cunoaște în amănunt situația familială a acestuia de o lungă perioadă de timp, odată cu schimbarea domiciliului de reședință dintr-o localitate învecinată, în orașul Mioveni.

Deși provine dintr-o familie destrămată, situația materială a acestuia nu este cea prezentată în materialele de presă, copilul beneficiind de sprijin de specialitate din partea autorităților competente, dar și de o atenție deosebită, deoarece, conform specialiștilor, minorul în cauză este diagnosticat cu o serie de afecțiuni.

Până la depistarea acestor probleme de comportament, minorul a frecventat cursurile Școlii Generale ”Liviu Rebreanu” din Mioveni, perioadă în care a dat dovadă de grave carențe comportamentale, violență față de colegi, agresiuni verbale și fizice și alte fapte care au dus la scoaterea sa din colectiv și la declanșarea unor anchete sociale și medicale.

Având în vedere problemele de sănătate și de comportament, Biroul de Asistență Socială, Administrație Publică din aparatul de specialitate al orașului Mioveni a consiliat familia acestuia pentru a face demersurile necesare în vederea încadrării minorului în Programul Cerințe Educaționale Speciale (CES), dar și pentru întocmirea dosarului în vederea încadrării minorului într-un grad de handicap.

Copilul a fost încadrat, începând din anul școlar 2017-2018, în învățământul special, în conformitate cu Certificatul de Orientare Școlară și Profesională pentru Copii cu Cerințe Educaționale Speciale nr. 2182/14.06.2017.
 
Având în vedere afecțiunile medicale de natură psihică și faptul că pe timpul vacanțelor și al week-endurilor se află în grija bunicii, copilul nesupravegheat consideră că apelând la acest mijloc, de a-și pune la vânzare anumite obiecte, poate obține alte bunuri considerare de el necesare. De exemplu, a doua zi după prezentarea imaginii pe rețelele de socializare reprezentanții Primăriei care l-au vizitat la domiciliu au aflat de la minor că scopul acțiunilor sale este, de fapt, achiziția unui computer cu jocuri, iar în timpul anchetei sociale ulterioare a declarat că o vecină l-a învățat să recurgă la acest gest de a-și vinde jucăriile.

Urmare a acestui episod, reprezentanții Primăriei Mioveni au întocmit o nouă anchetă socială, care a fost transmisă Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, în vederea instituirii unei măsuri de protecție specială pentru minor.

Sutele de persoane care au solicitat să-l ajute pe acest copil o pot face prin intermediul asociației Împreună pentru orașul Mioveni, în contul RO61BTRLRONCRT0411199601, deschis la Banca Transilvania din Mioveni, ori direct la sediul asociației, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia, sau să ia legătura cu Biroul de Asistență Socială, Administrație Publică din Primăria Mioveni.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews