ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


El are 79 de ani, iar soția lui - 70. Toată viața lor au trăit în același colț de Românie, fără ca vremurile sau necazurile să-i poată dezrădăcina. 
 
Văsoaia e un sat mic din județul Arad, așezat la 600 de metri altitudine, pe coama nordică a munților Zarandului. Pe vremuri, aici trăiau vreo 600 de suflete. Fiind un sat necolectivizat, oamenii aveau fiecare pământul lui și se ocupau cu creșterea animalelor pe care le vindeau apoi în târguri sau la stat, prin contractare. 
 
La recensământul din 2011, în satul Văsoaia mai erau doar 67 de oameni. Sunt cei care nu s-au putut rupe de pământ și nu au părăsit agoniseala de o viață, a lor, a părinților și bunicilor lor. Adrian și Ana Oprea sunt doi dintre acești oameni. Au crescut doi copii, au înălțat trei case și au clădit o căsnicie care durează de peste jumătate de secol. 
 
Povestea emoționantă a acestei familii de români adevărați a fost consemnată de jurnalistul Dorin Bodea, pentru www.arq.ro.
 
„La cei 79 de ani, bace Adrian este un om împlinit, alături de nana Ana, cea care îi este soție de 51 de ani. O jumătate de secol împreună, și încă se iubesc, au doi copii cărora le-au  făcut case, iar acum îi mai ajută cu ce pot, la vârsta lor. Bace Adrian încă mai ține animale, vaci, porci și doi cai. Bolnav a fost doar odată în viață, pentru că traiul la aer curat și munca i-a ținut sănătoși”, scrie Dorin Bodea. „Nana Ana, la cei 70 de ani, încă își mai iubește soțul și mi-a spus că atunci când va muri ar vrea să moară tot împreună, să nu sufere unul după celălalt. Câte amintiri frumoase or avea acești oameni împreună și prin câte greutăți or fi trecut, mână în mână, și au mers mai departe!”.