ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe pagina de facebook „Copiii niciodată uitati ai României”, mii de tineri își caută familiile biologice. Mulți dintre ei au fost înfiați de familii străine atunci când aveau doar câteva luni, astfel că nu vorbesc limba română. Acesta este și cazul lui Emily, pe numele ei românesc, primit la naștere, Cristina Petrache.

Povestea lui Emily a fost relatată de România TV. La doar câteva luni după ce a adus-o pe lume, mama sa a dat-o spre adopție unei familii de americani. Astfel, Cristina, acum Emily, a ajuns în California, acolo unde părinții adoptivi au crescut-o ca pe fiica lor, ba mai mult, chiar au încurajat-o să își găsească rădăcinile.

Atunci când a abandonat-o, mama sa biologică i-a lăsat fetei și o scrisoare, în care îi cerea să o caute, atunci când va crește.

Emily a crescut cu dorul de mama sa biologică, pe care visează să o cunoască. Tânăra locuiește acum în Michigan, unde lucrează de peste 10 ani ca stilist. Este fericită cu viața pe care o are în America, însă nu se simte completă. 

„Eu sunt copila din fotografie!”, scrie ea în mesajul postat pe facebook. „M-am născut în România pe 7 Februarie 1990 și am fost adoptată în SUA câteva luni mai târziu. Aș vrea să-mi găsesc mama naturală, PETRACHE VIRGINIA și pe tatăl meu, PETRACHE CONSTANTIN, ambii din București. 
 

De asemenea am și această poză alb-negru în care mama mă ținea în poală, în dreapta mea e sora mea, Gabriela, iar în stânga, fratele meu. 


Nu știu sigur cum îl chema pe fratele meu, dar cred că s-ar putea să-l fi chemat Mihai. Numele meu românesc a fost PETRACHE CRISTINA.

Sper din toată inima să-mi găsesc familia biologică! Mă gândesc foarte mult la ei, mă întreb ce mai fac, unde sunt, dacă și frații mei au fost adoptați... Am atâtea întrebări fără răspuns!!! 


Părinții mei adoptivi au adoptat și un băiat din București, pe fratele meu. Și el își caută părinții! Acum ceva vreme am verificat ultima adresă cunoscută a familiei lui biologice, însă, din păcate, nu mai locuiesc acolo. Adresa e blocul nr 3 de pe strada VEDEA, București. Numele lor sunt BĂDICĂ NICOLAE ȘI BĂDICĂ LIDIA. Numele fratelui meu a fost BĂDICĂ MARIUS. 

Eu și fratele meu adoptat ne dorim foarte mult ajutorul vostru! Vă rugăm să DISTRIBUIȚI postarea noastră și hai să găsim aceste două familii românești. Faptul că îi vom cunoaște ne va reîntregi!”, spune Emily.

Conform jurnaliștilor de la România TV, tânăra urmează să se căsătorească peste câteva luni și îi roagă pe toți cei care ar putea să îi recunoască familia să o ajute să ii găsească, pentru a-i avea alături la nuntă.