ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un comunicat remis presei, Conducerea Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti, în numele întregului corp profesoral, îşi exprimă surprinderea şi dezacordul faţă decizia Senatului Universităţii din Bucureşti de a conferi titlul academic „Doctor honoris causa” domnului Peter Singer.

"Înţelegem să respectăm libera exprimare din mediul academic, dar în acelaşi timp dorim să ne delimităm în mod clar şi tranşant de orice fel de idei sau concepţii, care, mergând împotriva valorilor moralei creştine, denigrează fiinţa umană, contestă dreptul la viaţă al copiilor, incită la desconsiderarea şi devalorizarea relaţiilor interumane", se spune în comunicat.

Peter Singer, filosof american, profesor la Princeton, va sosi la București. Singer este notoriu în America pentru că este susținătorul avortului post-natal, sau, mai pe românește spus: susține uciderea nou-născuți. În 1979, Singer a scris în cartea sa, Practical Ethics,( 1st ed. Cambridge: Cambridge University Press, 1979): "Copiii umani nu au conștiință de sine și nu sunt capabili să priceapă faptul că există. Nu sunt persoane. În consecință, viața unui nou-născut are o valoare mai mică decât viața unui porc, a unui câine sau a unui cimpanzeu".