ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Mihai-Andrei Aldea a anunțat că icoanele unora dintre cei supranumiți „Sfinții Închisorilor” au izvorât mir. Evenimentul s-a produs în cadrul unei conferințe dedicată celor care au fost martirizați în închisorile comuniste.

Deținuții politici care au avut un comportament ireproșabil, creștinesc, în timpul detenției comuniste, au fost supranumiți „Sfinții Închisorilor”. 

„Au cuvântat, din suflet și cu duh, ieromonahi, preoți, mireni. Ucenici ai Părinților Iustin Pârvu, Sofian Boghiu, Adrian Făgețeanu, Gheorghe Calciu-Dumitreasa etc. S-au citit din versurile adânci și pline de har ale lui Radu Gyr, Demostene Andronescu și altor martiri din Prigoanele Comuniste. S-au văzut filmele scurte, minunat alcătuite de Andrei Negoiță, închinate Părinților Gheorghe Calciu-Dumitreasa și Iustin Pârvu.

Dar cel mai tare au cuvântat SFINȚII!
Atât cei de ieri, cât și cei de demult.

Din moaștele Sfinților de la Aiud, din moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina, din icoana Părintelui Iustin Pârvu, din moaștele Sfinților Apostoli – de fapt din toate moaștele aflate de față – a izvorât mir, iar încăperea atât de mare s-a umplut pur și simplu de aroma sfințeniei.

Sfinții de demult și sfinții de ieri, împreună, au mărturisit pe Dumnezeu, Cel care dă har celor care Îl iubesc și se așează în lumina Sa.
Sfinții de demult și sfinții de ieri, împreună, au mărturisit că vie este Biserica lui Dumnezeu, că dincolo de căderile unora, invidia și ura altora, bârfele multora, Dumnezeu este cu poporul Său.
Sfinții de demult au mărturisit că Sfinții Prigoanelor Comuniste și ei sunt una: prietenii lui Dumnezeu, cei care și-au pus viața pentru Cel Care ne-a dat totul și Care este totul.

Unimea Bisericii, unitatea sfinților – în acea diversitate copleșitoare și chiar smintitoare pentru puținătatea iubirii – și veșnicia Evangheliei, iată ceva din foarte multa mărturisire făcută de Sfinții lui Dumnezeu în seara zilei de 19 Martie 2019, la Iași.

I-am mulțumit și îi mulțumesc lui Dumnezeu cu lacrimi pentru că am primit darul de a fi și eu la Iași, la această conferință dedicată Părintelui Iustin Pârvu și Sfinților Închisorilor. Alături de cca. 200 de oameni, am putut să ascult mărturiile celor de astăzi și să văd, să simt, mărturia Sfinților de ieri și a celor de demult. Totul într-o unime care a așezat particularitățile într-o armonie a Duhului Sfânt.

Canonizarea Sfinților Prigoanelor Comuniste s-ar putea să mai întârzie. Se prea poate să trăim rușinea de a vedea alte Biserici locale recunoscându-i deschis pe acești Sfinți, înaintea Bisericii din România. Dar fericiți sunt și suntem cei care îi cinstim acum. Disprețuiții martiri ai primelor veacuri creștine, aruncați de prigonitori în gropi comune, în gropi de gunoi, în râuri, lacuri sau mări, stau iarăși mărturie a repetării istoriei. Și ei au fost iubiți, prețuiți și cinstiți pentru dragostea lor de Dumnezeu, mult înaintea oricărei recunoașteri oficiale.
La Iași, pe 19.03.19, din nou, Sfinții și-au arătat unimea, au mărturisit harul lui Dumnezeu, nesfârșita iubire a Acestuia pentru noi. Și ne-au arătat Calea, Adevărul și Viața: ascultarea și trăirea Evangheliei Fiului lui Dumnezeu, viața deplină în Biserica Dumnezeului celui Viu, stâlp și temelie a Adevărului.
Cel care luptă, chiar singur, pentru Dumnezeu și Neamul său nu va fi învins niciodată, chiar de va muri. S-a revăzut, în seara de la Iași, adevărul veșnic al acestui cuvânt.

Pentru rugăciunile iubiților Săi prieteni, Sfinții Prigoanelor Comuniste, și ale tuturor Sfinților, Dumnezeu să ne miluiască și să ne mântuiască!”, a scris părintele Aldea pe blogul său.