Iubirea este motorul care mișcă lumea, unicul care a existat dintotdeauna și care este felul lui Dumnezeu de a fi, a fost mesajul Preotulului Visarion Alexa pentru tinerii prezenți, sâmbătă seara, la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova, anunță Basilica.

Potrivit sursei citate, în deschiderea  evenimentului, Preotul Visarion Alexa, de la biserica bucureșteană „Sf. Nicolae”  Militari, le-a explicat tinerilor că iubirea este „motorul care mișcă lumea”.

„Unii spun că banul mișcă lumea, alții spun că puterea mișcă lumea, alții spun: războiul mișcă lumea. Toate-s prezente, însă ceea ce mișcă lumea cu adevărat este unicul motor care a existat dintotdeauna și care este felul lui Dumnezeu de a fi: iubirea. Iubirea mișcă lumea”, a spus Preotul Visarion Alexa.

Părintele a menționat că iubirea presupune moartea egoismului din oameni.

„Noi, creștinii, avem un cuvânt foarte puternic, și anume: iubirea e mai tare ca moartea. (..) Dacă iubiți sunteți liberi; dacă vă însingurați și dacă vă îndreptați doar spre voi o să pieriți. Și primul semn al disoluției este anxietatea și mai târziu, cu siguranță, depresia”, a atras atenția clericul.

A iubi este dumnezeiește, a subliniat Preotul Visarion Alexa, concluzionând:„să nu vă fie frică să spuneți că iubiți!”.
Totodată, Preotul i-a îndemnat pe cei peste o mie de tineri prezenți în Grădina Palas din Iași să își asume creștinismul „în cetate”, în societate, în lumea în care trăiesc.

Mii de tineri ortodocși din 7 județe participă în aceste zile la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova.

Ediția de anul acesta are ca temă „Tânărul în cetate”, subiect dezbătut în cadrul a șase conferințe de tip TEDx și a sesiunilor de lucru. Tinerii află, astfel, răspuns la propriile întrebări referitoare la rolul lor în societatea contemporană și despre cum puterea unei singure persoane poate ajuta la evoluția unei întregi societăți.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews