ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iubirea este motorul care mișcă lumea, unicul care a existat dintotdeauna și care este felul lui Dumnezeu de a fi, a fost mesajul Preotulului Visarion Alexa pentru tinerii prezenți, sâmbătă seara, la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova, anunță Basilica.

Potrivit sursei citate, în deschiderea  evenimentului, Preotul Visarion Alexa, de la biserica bucureșteană „Sf. Nicolae”  Militari, le-a explicat tinerilor că iubirea este „motorul care mișcă lumea”.

„Unii spun că banul mișcă lumea, alții spun că puterea mișcă lumea, alții spun: războiul mișcă lumea. Toate-s prezente, însă ceea ce mișcă lumea cu adevărat este unicul motor care a existat dintotdeauna și care este felul lui Dumnezeu de a fi: iubirea. Iubirea mișcă lumea”, a spus Preotul Visarion Alexa.

Părintele a menționat că iubirea presupune moartea egoismului din oameni.

„Noi, creștinii, avem un cuvânt foarte puternic, și anume: iubirea e mai tare ca moartea. (..) Dacă iubiți sunteți liberi; dacă vă însingurați și dacă vă îndreptați doar spre voi o să pieriți. Și primul semn al disoluției este anxietatea și mai târziu, cu siguranță, depresia”, a atras atenția clericul.

A iubi este dumnezeiește, a subliniat Preotul Visarion Alexa, concluzionând:„să nu vă fie frică să spuneți că iubiți!”.
Totodată, Preotul i-a îndemnat pe cei peste o mie de tineri prezenți în Grădina Palas din Iași să își asume creștinismul „în cetate”, în societate, în lumea în care trăiesc.

Mii de tineri ortodocși din 7 județe participă în aceste zile la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova.

Ediția de anul acesta are ca temă „Tânărul în cetate”, subiect dezbătut în cadrul a șase conferințe de tip TEDx și a sesiunilor de lucru. Tinerii află, astfel, răspuns la propriile întrebări referitoare la rolul lor în societatea contemporană și despre cum puterea unei singure persoane poate ajuta la evoluția unei întregi societăți.