ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu, unul din cei mai iubiți preoți din România, părintele Necula îi îndeamnă pe români să nu-și piardă niciodată speranța. ''Poate oboseala arogantă este unul din cele mai mari păcate care ne paște uneori suntem prea ușor dispuși să lăsăm armele jos, chiar împotriva propriei noastre demnități'', spune acesta într-un interviu acordat Agerpres.

Despre rugăciune, preotul spune că este un ''exercițiu'' de simplificare a vieții cotidiene.

"Cred că rugăciunea este un exercițiu de simplificare a vieții noastre cotidiene. Suntem prea complicați în ce facem. Și când sunăm să vorbim cu cineva, să îi cerem ceva, inventăm introduceri, conținuturi, sfârșituri, rugăciunea e mai shortcut. E mai scurtă și e întotdeauna foarte obiectivă, ea trebuie să fie sinceră. Nu ceri loc de muncă în speranța că vei câștiga bani. Îi spui dacă ai nevoie de finanțe, îi spui direct asta. Dar, mie mi se pare că l-am redus pe Dumnezeu prea mult la un fel de angajat al nostru. Rugăciunea noastră e ca în fața unui angajator, nu e ca în fața unui angajament", a spus Constantin Necula.

Părintele Constantin Necula susține campania de strângere de fonduri pentru cumpărarea sculpturii lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului", pentru că "e important, inclusiv creștinii ortodocși din România să înțeleagă că dacă vom construi o catedrală, putem să cumpărăm și o statuie".

"Cred că acum e important, inclusiv creștinii ortodocși din România să înțeleagă că dacă vom construi o catedrală putem să cumpărăm și o statuie. Altfel, suntem nemernici. Adică, identitatea noastră este ortodoxă. Brâncuși, în "Cumințenia Pământului", unde o Evă nevinovată își cere iertare pentru cădere ... este important să o recuperăm așa cum este ea. O Evă nevinovată, feciorelnică, ce își cere iertare pentru cădere. Nu degeaba are cucuie pe cap, nu degeaba este așezată într-o poziție de părere de rău. Poate prin "Cumințenia Pământului" ne cumpărăm și noi înapoi cumințenia ca popor", a afirmat preotul Constantin Necula.