ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Academiei Române, profesorul Ioan-Aurel Pop, a spus că „prin atacurile la adresa Bisericii, familiei și țării se urmărește să cădem în dezunire și să cinstim unirea noastră în dezunire”. Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca a făcut aceste afirmații în cadrul unei conferințe preoțești pentru clericii din protopiatele Cluj 1 și Cluj 2.

„Sunt și oameni inconștienți care vor asta, dar sunt și unii bine dirijați și cu planuri bine puse la punct, distrugând instituțiile fundamentale care stau la temelia acestei națiuni române care a avut înțelepciunea să-și construiască edificiul național”, a spus Președintele Academiei Române la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, citat de agenția Basilica.

Acad. Ioan-Aurel Pop a făcut precizarea că se dorește distrugerea edificiului național „și odată cu el și poporul românesc pentru că dacă îi iei încrederea în instituțiile fundamentale îi iei încrederea în el însuși”.

Ca să existe, un popor „trebuie să creadă în el însuși, să se roage, să respecte rânduielile și să fie cu privirea ațintită spre viitor”, a mai adăugat acesta.

Profesorul Pop a declarat că țara are nevoie constantă de grija noastră. „Cei care ne acuză că nu trebuie să avem grija țării că țara este se înșală. Țara are nevoie de grijă în fiecare clipă și noi suntem purtătorii de grijă și avem datoria să-i întoarcem pe cei rătăciți pe calea aceasta a sprijinirii adăpostului nostru național care se cheamă România”, a explicat Ioan-Aurel Pop.

Președintele Academiei Române a mai subliniat că „în 2018 nu sărbătorim de fapt România, pentru că românii există de o mie de ani sub forma Țărilor românești, ci sărbătorim Marea Unire, terminarea unui proces și ridicarea acestui edificiu național frumos pe care de la Mihai Viteazul încoace îl făurim, îl refăurim, îl îngrijim și vrem să-l ducem mai departe”.