Președintele Comisiei de Apărare a Senatului, senatorul PNL Marius Obreja, a declarat că ar trebui scoase de pe piață cartelele prepay, dacă acestea constituie un risc la nivel european sau național.

"Dacă analiza de risc a acestui instrument, cartela prepay, care este o marfă, arată că nu poate fi evitat acest risc, eu aș opta pentru scoaterea totală de pe piață a acestui produs și înființarea unui abonament de către operatorii de telefonie, ca toate celelalte abonamente, în care fiecare posesor vine și prezintă niște documente pentru a face abonamentul pe care îl poate plăti prepaied sau postpaied", a declarat Marius Obreja, președintele Comisiei de Apărare a Senatului, pentru Mediafax.

Marius Obreja a mai afirmat că legea privind cartelele prepay, în forma în care a trecut de Parlament și a fost contestată de CCR, este "frecție la picior de lemn", afirmând că prin prezentarea unui act de identitate, la cumpărarea unei cartele prepay, nu se poate obține creșterea gradului de siguranță sau identificarea viitorilor infractori.

"În fapt, dacă ne-am referi la obligativitatea ca aceste cartele să fie vândute numai pe baza unui act de identitate, aș considera acest lucru o birocratizare a vânzării unui bun. După cumpărarea a zece cartele, de exemplu, cu un buletin de identitate, cetățeanul respectiv poate să le vândă imediat unor terți care nu mai trebuie să prezinte un act de identitate. Legea este o frecție la picior de lemn", a susținut liberalul.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews