ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Piața muncii din România se împarte în două categorii. Dacă rata totală a șomajului în țara noastră este considerată una mică, nu același lucru se poate spune despre cel în rândul tinerilor, care este de peste 25 la sută.

Agențiile de recrutare au observat că o parte din vină o au și tinerii pentru că aceștia ar dori un program flexibil și salarii mai mari decât pot să le acorde firmele, plus beneficii suplimentare, conform Știrileprotv.ro.

Ca să încurajeze companiile să-i angajeze, un deputat propune scutirea de la plata impozitelor pe salariu, timp de 3 ani, pentru cei sub 25 de ani.

Tinerii "Millennials" sau din "generatia Y" sunt cei născuți în perioada 1980-2000, iar când vine vorba de găsirea unui loc de muncă au mai multe pretenții.

"Un job fără stres și bine plătit, de ce nu? Că de aia se face facultate. Programul ideal - de dimineață până după-masă", a spus un student.

"Internetul, în general, tehnologia, a început să modifice cumva psihologia tinerilor... Doresc imediat după absolvirea unui liceu sau facultăți, un salariu mult mai mare decât companiile sunt dispuse să ofere”, a spus Adrian Stanciu, director general companie de recrutare.

"Aș dori să fie program flexibil, dacă s-ar putea, la șase ore, în jur de 2.000 de lei", spune un alt student.

Pe lângă salariu, contează mult beneficiile, ca asigurarea medicală, abonamentul la o sală de sport, zilele libere ori cardurile de reducere, susțin cei care le-au studiat comportamentul. Vor să muncească atât cât au chef.

"Flexibilitate, munca de acasă sau posibilitatea de a pleca de la birou dacă au ceva de rezolvat... Le place să sară mai mult dintr-un job în altul decât generațiile mai vechi. Adică să schimbe mai repede, gândind poate pe partea negativă că pot să aibă niște shortcut-uri, dar pe partea pozitivă că vor să aibă mai multă experiență", a mai spus Adrian Stanciu.