ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși cei care cer boicotarea Referendumului pentru Căsătorie recurg la cele mai murdare campanii, la amenințări și jigniri de tot felul, în mediul online crește proporțional și numărul persoanelor publice, al artiștilor sau al oamenilor simpli care își anunță intenția de a merge la Referendumul din 6 și 7 octombrie.Prezentatorul TV Mircea Radu povestește, pe pagina de Facebook, câteva întămplări care, spune el, rememorându-le în aceste zile, în care societatea românească este împărțită în două, îl determină să vină la Referendumul pentru Căsătorie și să voteze DA. 

Acesta este textul postat de Mircea Radu:

Trăgeam cam fără chef de o cafea slabă și fumam fără filtru privind de la un etaj peste acoperișurile clădirilor. Lângă mine era un tip, un soi de șefuț peste o mână de oameni, cu care vorbeam despre trupa Queen. La un moment dat m-a întrebat dacă știu că Freddie Mercury e gay - era în zorii anilor 90 când informații de tipul ăsta nu circulau ca acum dar da, auzisem. Știam și nu conta; pentru mine, Mercury era un mare muzician și-atât. Apoi mi-a înșirat o listă de nume grele din muzică, știință, literatură - știi ce au ăștia în comun? a fost el curios… Ce?…Toți sunt gay; și a clipit dintr-un ochi. Apoi, brusc, nu știu când a apucat să treagă aer în piept, m-a întrebat: vrei să ți-o frec?
 
În frizeria din Colentina, unde mă tundeam când eram copil, era un frizer adus de un umăr care ținea cu Rapid și semăna cu Gheorghe Dinică. Își ridica clienții de pe canapea cu expresia "Care vă serviți?” și după ce-i așeza în scaun și-i acoperea cu pelerina aia albă îi întreba: "Facem și un masaj la pielea capului?”
 
Noaptea ninsese un pic iar bruma de zăpadă începuse să se topească. Șiroaiele formate păreau degete care mângâiau lin acoperișurile. Mi-am mutat privirea de pe fereastră la el. Am tăcut. 
Vrei să ți-o frec?, m-a mai întrebat o dată în șoaptă. 
 
Mi-am lăsat umărul să cadă și așa, ușor cocoșat, l-am întrebat "Facem și un masaj la pielea capului?”. 
Apoi m-a bușit râsul... Pe el nu. A ținut minte. În scurt timp am plecat eu, nu am mai stat sa mă dea afară.

Ani mai târziu, am avut o cunoștință homosexual. Deștept, poliglot, generos. Iubea ciocolata cu stafide și muzica lentă. Îmi povestea aventurile lui homo, eu pe-ale mele hetero. ”Cum dracului poți să faci așa ceva?, ne miram pe rând, când unul, când altul.
 
De ce vreți să vă căsătoriți între voi?, l-am întrebat când am aflat că o țară europeană a interzis prin Constituție căsătoria între persoane de același sex. Cine, dragă? - îmi vorbea cu dragă, ca unei amice. Voi între voi, spun. Poate ei între ei, zice… Nu înțeleg... Da dragă, sunt unii dintre noi care se căsătoresc; probabil pentru a adopta copii sau a împărți moșteniri și castele, alte motive nu văd care ar fi. Eu am chef de viață.
 
De la discuția asta au trecut vreo douăzeci de ani. El a plecat demult din țară și nu am mai ținut legătura. E posibil să trăiască bine-mersi sau să fi murit. Dar sigur nu s-a căsătorit.

La Referendum am să mă duc și am să votez având în minte și frânturi din aceste două întâmplări.”