ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prima acțiune filantropică organizată de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale în 2018 a avut loc în cea mai mică localitate din județul Prahova. Peste o sută de pachete cu produse alimentare au fost împărțite persoanelor cu posibilități financiare limitate din Jugureni și Marginea Pădurii după slujba de Bobotează, anunță basilica.ro.

Pachetele pregătite de voluntari și sponsorizate de ALDIS SRL au constat în alimente de bază: orez, zahăr și ulei, fructe dar și mezeluri.

Pr. Petre Laurentiu Nuț, parohul comunității, a relatat faptul că localitatea vizitată de voluntari este cea mai mică după numărul de locuitori, dar și cea mai săracă din Prahova, fiind compusă din multe persoane suferinde și înaintate în vârstă. În localitatea Jugureni trăiesc aproximativ 600 persoane.

„Păstorim o parohie destul de îmbătrânită, dar cu persoane care vin cu drag la biserică atât timp cât pot. Bucuria multora dintre ei este atunci când ajungem noi pe la casele lor”, a explicat parohul. 

„Comunitatea aceasta este unită și Dumnezeu ne este aproape și ne ajută de fiecare dată”, a mai spus părintele paroh.

După ce au fost împărțite darurile enoriașilor din parohia Jugureni, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au plecat către satul Marginea Pădurii pentru a distribui și acolo alimente localnicilor.

Părintele Laurențiu Nuț, Parohul satelor Jugureni și Marginea Pădurii a mulțumit voluntarilor, dar și organizatorilor acțiunii.

Dan Prună, coordonatorul echipei de voluntari, spus că scopul acțiunii a fost de a face o bucurie în special persoanelor vârstnice aflate în suferință. Dan Prună a precizat că voluntarii au parcurs mai mult de două sute kilometri, fiind un „drum anevoios”. Coordonatorul a mulțumit sponsorului ALDIS SRL pentru sponsorizare.

Tot sâmbătă, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au distribuit 80 de pachete cu mezeluri și fructe enoriașilor din parohia Matița, județul Prahova.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.