ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul vehicul care poate fi împachetat într-o cutie plată și livrat, exact ca mobilierul Ikea, a fost dezvoltat de un designer de mașini de curse, la cererea unui filantrop, care avea nevoie de o mașină potrivită pentru misiuni umanitare în Africa.

OX este foarte simplu de asamblat. Producătorii mașinii susțin că trei oameni au nevoie de 12 ore pentru a-l dezmembra în 60 de componente, lucru care-i permite să fie livrat rapid și ieftin în țări din Africa.
 
Aici, personalul misiunilor umanitare îl poate reasambla cu eforturi minime pentru a fi folosit la transport, potrivit auto-bild.ro. Camionul poate transporta 13 oameni și are o sarcină utilă de două tone.

OX este produs de filantropul Torquil Norman, în colaborare cu Gordon Murray, inginerul sud-african aflat în spatele bolidului de Formula 1 McLaren. Calitățile tehnice ale vehiculului sunt impresionante: poate trece prin apă cu adâncimea de un metru, are ecartamentul unui camion normal, motorizarea este asigurată de un motor diesel Ford de 2,2 litri.