ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul primar Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că va face totul pentru ca transportul public de suprafață din București să fie gratuit.

Aceasta a declarat că s-a analizat opțiunea ca RATB să fie gratuit și că este realizabilă din punct de vedere economic.

"Unul dintre primele proiecte pe care le voi depune se refera la restructurarea, redresarea RATB. Exista un plan economic care poate fi aplicat, prin care transportul public sa fie gratuit. Vrem sa incurajam calatoriile cu transportul public, ca sa lasam masina acasa si sa nu mai fie traficul atat de sufocant. Am vorbit cu specialiști și am făcut un calcul de oportunitate și am decis că se poate face. E vorba doar despre RATB, nu și metroul, acesta aparține de Ministerul Transporturilor. E un plan economic ce poate fi aplicat", a spus Gabriela Firea la B1 TV.

Proiectul este fezabil mai ales dacă RATB își va acoperi din cheltuieli vânzând în străinătate tramvaie fabricate în România, a mai spus primarul Capitalei.