ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Putem merge de azi fără să avem nevoie de vize, în Canada. Măsura de ridicare a vizelor a intrat în vigoare la ora 16, ora României.

Decizia este valabilă pentru toți cei care merg în Canada în scop turistic sau pentru vizitarea rudelor și a prietenilor, iar sejurul este mai mic de șase luni.

Ministerul Afacerilor Externe îi anunță pe românii care doresc să ajungă sau să tranziteze Canada, pe calea aerului, după 1 decembrie, că trebuie să aibă un pașaport valabil și trebuie să obțină, în prealabil, o Autorizație electronică de călătorie.

Aceasta se obține doar online și are o valabilitate de 5 ani.

Ministerul de Externe reamintește românilor, care intenționează să urmeze studii, cu durata de peste 6 luni sau să lucreze în Canada, indiferent de durată, că trebuie să obțină în prealabil, un permis de studii, respectiv de muncă.

Cetățenii români care intenționează să intre în Canada pe cale terestră sau maritimă trebuie să dețină doar un pașaport valabil, fără a mai fi necesară obținerea acestei Autorizații electronice de călătorie.