Primarul Bucureștilor, Gabrial Firea, spune că a alocat 111 milioane de euro pentru spitalele din oraș și 3 milioane pentru lucrările de la Catedrala Mântuirii Neamului. Bugetul total al Primăriei va fi de 1,3 miliarde de euro.

"Remarc că încă auzim din spatiul public comparații de nedorit: așa cum mă cunoașteți, eu respect opinia fiecăruia. Cred că este nedrept să se spună să nu dăm bani la biserici pentru că tăiem de la sănătate. Pentru actuala administrație, a contribui cu o sumă la finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului, nu înseamnă că tăie de la infrastructură. (...) Catedrala Mântuirii Neamului nu este doar o biserica oarecare, este ce vom lăsa noi copiilor, nepoților noștri, în Anul Centenar. Trebuie să avem respect față de aceste valori spirituale, de identitate națională. Consider că a aloca 111 milioane de euro pentru sănătate și 3 milioane de euro pentru Catedrală, este o decizie înțeleaptă”, a declarat primarul Capitalei.

În ceea ce privește suma de 111 milioane de euro pentru spitale, acești bani vor fi folosiți pentru reabilitarea Spitalului Gomoiu și a Spitalului Foișor, precum și pentru studii de fezabilitae privind costruirea altor spitale în București, potrivit proiectului votat joi.

De asemenea, se vor face investiții pentru modernizarea corpului principal al Spitalului Clinic Victor Babeș, construirea unei clădiri noi pentru chirurgie și neonatologie la Spitalul Cantacuzino, extinderea Spitalului Malaxa, modernizarea a trei pavilioane la Spitalul Obregia și construirea unui bazin pentru recuperare neuromotorie la Spitalul Sf. Luca, iar suma de 26 de milioane de euro va fi alocată pentru achiziția a 106 ambulanțe.

Pentru cultură, Primăria Capitalei alocă în acest an suma de aproximativ 76 de milioane de euro, din care se vor construi o serie de statui și monumente, precum statuia lui Decebal, statuia scriitorului Mihail Sebastian, monumentul infanteriei, statuia actorului Nicu Constantin sau a mareșalului Averescu. De asemenea, bugetul prevede construirea unui monument al familiei Brâncoveanu sau al Ecaterinei Todoroiu.

În ceea ce privește infrastructura, PMB alocă 26 de milioane de euro pentru semaforizarea mai multor intersecții.

De asemenea, s-au alocat sume importante și pentru următoarele proiecte de infrastructură: modernizarea Pieței Eroii Revoluției și pasajul pietonal, cu un buget de 1,7 milioane de euro, finalizare străpungere Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, cu un buget de 4,3 milioane de euro pentru iluminat public, iluminat arhitectural, semaforizare intersecții și separatoare de sensuri, penetrație Splaiul Independenței – Ciurel, cu un buget de 17,8 milioane de euro pentru nodul Virtuții, supralărgirea Fabrica de Glucoză, unde urmează să înceapă lucrprile, bugetul pe anul acesta fiind de aproape 4,7 milioane de euro, park&ride la Cora Pantelimon, cu o capacitate de 500 de locuri și un buget alocat de 15 milioane de euro, precum și parcarea subterană din zona Iancului, cu o capacitate de 200 de locuri și un buget alocat de 2,5 milioane de euro. În total, pentru infrastructură și pentru fluidizarea circulației a fost alocată suma de 231 de milioane de euro, porivit proiectului de buget.

În ceea ce privește dotările, se alocă 32 de milioane de euro pentru achiziția, în acest an, a 400 de autobuze Euro 6, 100 de troleibuze, 100 de tramvaie și 42 de autobuze electrice.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews