ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Capitalei este dispusă să plătească 1,2 milioane de euro pentru doar zece lifturi şi patru scări rulante, care ar urma să fie instalate la Pasajul Piața Sudului.

Municipalitatea a început licitația cu doar șapte luni înainte de expirarea termenului de finalizare a lucrării care va lega Calea Văcăreşti de strada Nițu Vasile. Proiectul este finanțat în proporție de 80% din fonduri europene, însă achizițiile făcute pentru accesul în Pasaj sunt realizate din banii bucureștenilor. În total e nevoie de 28 de milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor.

"La amploarea acestui proiect, care se ridică la 28 de milioane de euro, un milion de euro pentru scări şi lifturi este destul de mare. Însă nu ştim exact care va fi finalul acestei licitaţii", a spus Horia Scarlat, consilier la Primăria Capitalei.

"În nici un caz nu s-a gândit cineva să pună vreo piedică în dezvoltarea oraşului, dar trebuie să înţelegem că aceasta trebuie făcută cu fonduri rezonabile", a mai explicat acesta.

Bucureștenii care locuiesc în zona viitorului pasaj sunt nemulțumiți atât de costurile ridicate, cât şi de ritmul în care înaintează lucrările.

"Este foarte scump, mi se pare că e mult, nu numai la acest pasaj, ci la tot ce s-a construit şi la alte străzi şi amenajări", spune un locuitor.

Mai mult, oamenii susțin ca o parte din bani pot fi folosiți pentru alte probleme stringente, informează B1 TV.

Conducerea Municipalității nu a oferit pana acum nici un răspuns cu privire la sumele alocate pentru lifturi si scări rulante.