ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Galați va găzdui, din 3 martie, primii refugiați repartizați României conform cotelor obligatorii agreate la finalul anului trecut de liderii europeni, au declarat pentru ziarul Adevărul surse din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) sub anonimat. 

Cei 11 refugiați vor sosi pe 3 martie în București, la bordul unei aeronave din Grecia, după care vor ajunge la Galați, acolo unde se află unul dintre cele șase centre regionale care vor gestiona cei peste 6.200 de refugiați care i-au fost alocați României prin cotele obligatorii de redistribuire adoptate la finalul lui 2015.  

Refugiații alocați României vor fi selectați dintre cei aflați deja pe teritoriul UE, mai exact în Grecia și Italia, și vor veni pe parcursul a doi ani. Practic, sistemul cotelor obligă autoritățile române să transmită solicitări pentru relocare către instituțiile din Grecia și din Italia. Inspectoratul General pentru Imigrări din subordinea Ministerului Afacerilor Interne a realizat planificarea până la finalul anului 2017.