ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primii refugiați au ajuns astăzi în România, fiind vorba de 15 persoane care au venit de la Atena cu un avion de linie, anunță Digi 24. Din grupul celor 15 persoane fac parte bărbați, femei și trei copii.

Au venit la București cu un avion de linie de la Atena. După ce au fost finalizate formalitățile, timp de o oră, refugiații au fost urcați într-un microbuz al Ministerului de Interne și însoțiți de o dubă a Jandarmeriei, vor fi duși la Centrul de refugiați de la Galați.

Cei 15 sunt parte a unui prim lot de refugiați, dintre cei ajunși în Grecia. Ei au fost selectați pentru a ajunge în România, prin mecanismul cotelor de relocare. Imigranții au cerut discreție totală față de presă.

În 2016 și 2017, România ar urma să primească 4.200 de refugiați.

„Anul trecut s-a luat decizia, la nivelul UE, ca România să participe la relocarea mai multor refugiați din Italia și Grecia. În acest moment, în urma legăturii cu cele două țări, s-a ajuns la 160 de persoane din Italia și 135 din Grecia. Noi am înaintat scrisori de intenție, au fost efectuate verificările de rigoare, așteptăm să fie trimise aceste persoane către România. Totul depinde doar de colegii din cele două țări”, a spus Viorel Vasile.

„De asemenea, s-au luat măsuri pentru a suplimenta cele 950 de locuri de cazare aflate în cele șase centre de azil. În acest moment, gradul de ocupare este de 11%, ceea ce înseamnă că avem o marjă destul de sigură. Vom mai putea suplimenta, așa cum am mai spus, câteva locuri, iar în perioada următoare voi prezenta conducerii Ministerului de Interne rezultatul evaluării pe care am dispus-o, astfel încât să putem propune și măsuri pe termen scurt, dar și soluții pe termen lung, astfel încât România să facă față, dacă va fi nevoie, unui flux masiv de imigranți”, a arătat șeful IGI.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews