Cu o seară înainte de ceremonia de întronizare a noului episcop al Hușilor, sâmbătă, 21 octombrie, o delegație a Sinodului Mitropolitan al Moldovei și Bucovinei formată din Mitropolitul Teofan, Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților și PS Ignatie, Episcopul ales al Hușilor, a fost întâmpinată de credincioși, monahi și clerici la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Huși.

Cu această ocazie, a fost oficiată o slujbă de mulțumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu, la finalul căreia, Preasfințitul Părinte Ignatie s-a adresat pentru prima dată credincioșilor din Episcopia Hușilor, după alegerea sa în demnitatea de chiriarh al acestei eparhii.

PS Ignatie și-a exprimat dorința ca slujirea sa episcopală să fie una spre folos, spre smerenie, spre mai mult har și spre mai multă apropiere a unuia față de celălalt.

În cuvântul său, episcopul ales al Hușilor a făcut referire la bucuria întâlnirii în Hristos care se desăvârșește prin rugăciune, interiorizare, mucenicie și o călătorie spre oameni pentru a-i aduce la Dumnezeu.

Până și cel mai mic gest trebuie să fie amprentat de duhul de rugăciune, a spus Preasfinția Sa, deoarece rugăciunea este punctul de pornire al oricărui lucru bun.

Pentru că omul rugător este un om al trăirii interioare, Părintele Episcop Ignatie a subliniat importanța unei atenții sporite și a unei capacități de a surprinde esența lucrurilor. Această capacitate de interiorizare este strâns legată de curăția gândurilor.

În continuare, Preasfinția Sa a făcut referire la Sfânta Mare Muceniță Chiriachi, ale cărei moaște se află în Catedrala din Huși, îndemnând credincioșii la un spirit de jertfă, la dăruirea de sine, care presupune înfrângerea sau chiar desființarea totală a egoismului. El a numit desființarea egoismului din om o mucenicie sufletească, care presupune desconsiderarea importanței individuale.

În cele din urmă, reflectând la Sfinții Apostoli Petru și Pavel, protectorii spirituali ai catedralei și eparhiei hușene, Preasfințitul Părinte Ignatie a spus că s-au impus în conștiința Bisericii ca niște misionari prin excelență, adăugând că toată viața lor nu a fost altceva decât o călătorie înspre Dumnezeu și înspre oameni pentru a-i aduce în Împărăția lui Dumnezeu.

Duminică, 22 octombrie, Preasfințitul Părinte Ignatie Trif a fost întronizat ca Episcop eparhiot în Catedrala din Huși. PS Ignatie va fi cel de-al 52-lea Episcop al Eparhiei Hușilor. Ierarhul a fost ales în data de 5 octombrie cu majoritate de voturi de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul ședinței de lucru prezidate de Părintele Patriarh Daniel.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews