ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Starea de sănătate a Regelui Mihai este mai bună, dar Majestatea Sa nu va reveni în țară în perioada următoare, a declarat luni Principesa Margareta.

”Majestatea Sa e mai bine, m-a sunat de ziua mea. Mă simt mai relaxată acum”, a precizat Principesa Margareta, Custodele Coroanei, în fața jurnaliștilor prezenți la evenimentul de aniversare a Academiei Române.

Întrebată despre programul de recuperare a Regelui, ea a precizat că acesta ”merge încet-încet”, argumentând că, întrucât nu este medic, nu poate da mai multe amănunte.

Principesa a exclus o revenire în țară a Regelui Mihai în perioada următoare, afirmând că ea îl va vizita în curând în Elveția.

Regele Mihai a fost externat pe 14 martie din clinica medicală de la Lausanne, după o internare de 17 zile, și a ajuns la reședința privată, unde va continua să fie sub observația echipei de medici de la clinică, alături de medicii de familie.

Reprezentanții Casei Regale au anunțat, miercuri, 2 martie, într-un comunicat de presă, că Regele Mihai I este grav bolnav și din acest motiv se va retrage din viața publică. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, diagnosticele puse de echipa medicală fiind "carcinomepidermoid metastazant” și "leucemie cronică”. Regele urmează un tratament complex și solicitant, care îl împiedică să apară în public, având nevoie de o perioadă de refacere.