ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


300 de familii nevoiașe din Săvârșin, județul Arad, precum și bătrânii unui cămin pentru vârstnici au primit daruri din partea familiei regale, care conform tradiției petrece Crăciunul la castelul de la Săvârșin, în județul Arad.

 Principesa Moștenitoare Margareta și Principesa Maria au oferit, vineri, Centrului pentru persoane vârstnice „Căprioara’’ saltele, perne și așternuturi pentru pat. Caminul găzduiește 20 de bătrâni.

O femeie s-a interesat de starea Regelui Mihai I. "Ce bucurie pe noi că ne vizitați. Ce mai face tata?", a întrebat-o femeia pe Principesa Margareta.

„Le-am recunoscut imediat, cum să nu. Pe doamna (Principesa Margareta - n.r.) o cunosc, le-am spus și celorlalți că vine Principesa Margareta. Când v-am văzut că ați ajuns la poartă v-am recunoscut. Le-am spus și celorlați că a venit Principesa Margareta", i-a spus Traian Jurj, un alt bătrân internat în cămin, Principesei Margareta.

„Asta trebuie să facem mai mult în România. Noi am ajutat bătrânii și fundația mea și cu familia mea de când m-am întors în România. Aici la acest cămin domnul primar ne-a sugerat să ajutăm pentru că e un centru care s-a făcut recent și e bine să fie dotat de la început și sperăm să facem mai mult", a declarat presei Principesa Moștenitoare Margareta.

Localnicii au primit pachete cu alimente și dulciuri.

„Din 2001 de când ne-am întors aici, a început cu Regele, el a început, și acum suntem noi, eu cu sora mea. Avem 300 de pachete, asta înseamnă mai mult de 300 de persoane pentru că aproape în fiecare familie sunt mai multe persoane, copii. În pachete sunt câteva lucruri de bază, alimente, orez, ulei, zahăr, ceva alimente care durează în timp, dulciuri, cozonac", a declarat Principesa Moștenitoare Margareta.

 Pentru Familia Regală a României a devenit deja o tradiție să viziteze localncii din Săvârșin, de Crăciun. În anii trecuți, Regele Mihai mergea împreună cu Principesa Moștenitoare Margareta și fostul Principe Nicolae să le ducă daruri oamenilor din zonă, însă și în acest an, Regele Mihai I a rămas de Crăciun în Eleveția.

Sâmbătă, dubașii de la Săvârșin vor trece pragul castelului, pentru a colinda Familia Regală. Dubașii din Săvârșin sunt cei mai vestiți colindători din județul Arad și preferații Regelui Mihai.

Duminică Familia Regală participa la Slujba de Crăciun, la Biserica Ortodoxă din Săvârșin.

Castelul Regal de la Săvârșin este reședința privată a familiei regale a României și locul preferat al Regelui Mihai I. Regele Mihai nu va petrece nici în acest an Crăciunul la Săvârșin. Regele Mihai I a fost ultima dată la Castelul de la Sârvșin în cursul lunii august 2014, când, împreună cu Regina Ana, a participat la inaugurarea Casei de Oaspeți din cadrul Satului Regal.

După Crăciun, Pricipesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria vor merge în Elveția pentru a petrece Anul Nou împreună cu Regele Mihai I.