ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, jurnaliști din Antena3, B1Tv, Realitatea Tv, Romania Tv și Televiziunea Romana, au purtat la piept bujorul românesc, simbolul sacrificiului militarilor români pe toate câmpurile de bătălie.

Jurnaliștii de la Pro TV și Digi 24 nu s-au alăturat demersului Ministerului Apărării.

În data de 11 noiembrie 2003, sublocotenentul (post-mortem) Iosif Silviu Fogorași a fost primul militar român care și-a sacrificat viața în teatrul de operații din Afganistan, fiind împușcat, în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se afla.

În semn de respect pentru sacrificiul luptătorilor români în teatrele de operații, ziua de 11 noiembrie a fost instituită prin Legea nr.150 din 22.10.2014, privind modificarea și completarea OUG nr.82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat.

Ziua de 11 noiembrie este un omagiu adus celor 28 de militari care nu s-au mai întors cu viață din misiunile în care au fost trimiși.

Așa a apărut Andreea Esca la Pro TV.

Așa au apărut alți jurnaliști: