De Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, jurnaliști din Antena3, B1Tv, Realitatea Tv, Romania Tv și Televiziunea Romana, au purtat la piept bujorul românesc, simbolul sacrificiului militarilor români pe toate câmpurile de bătălie.

Jurnaliștii de la Pro TV și Digi 24 nu s-au alăturat demersului Ministerului Apărării.

În data de 11 noiembrie 2003, sublocotenentul (post-mortem) Iosif Silviu Fogorași a fost primul militar român care și-a sacrificat viața în teatrul de operații din Afganistan, fiind împușcat, în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se afla.

În semn de respect pentru sacrificiul luptătorilor români în teatrele de operații, ziua de 11 noiembrie a fost instituită prin Legea nr.150 din 22.10.2014, privind modificarea și completarea OUG nr.82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat.

Ziua de 11 noiembrie este un omagiu adus celor 28 de militari care nu s-au mai întors cu viață din misiunile în care au fost trimiși.

Așa a apărut Andreea Esca la Pro TV.

Așa au apărut alți jurnaliști:
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews