ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Samsung neagă acuzaţiile, într-un drept la replică primit la redacţie. 
 
"Respingem categoric acuzațiile conform cărora rezultatele testelor de laborator în cazul Smart TV-urilor Samsung sunt înșelătoare.
Motion Lighting nu este o setare care se activează doar în timpul testelor de conformitate. Dimpotrivă, este o setare implicită care funcționează atât în laborator, cât și acasă. Este o funcție inovatoare care se activează automat în momentul în care televizorul a fost instalat acasă și rămâne activă oricând este utilizat modul standard de vizionare.
Motion Lighting face parte dintr-o serie de funcții dezvoltate special pentru a reduce impactul pe asupra mediului. Ne mândrim cu aceste tehnologii și ne dorim să continuăm să inovăm în acest domeniu.”
 
În plin scandal privind falsificarea testelor de poluare a aerului, care are în centru constructorul german Volkswagen, dezvăluiri similare apar, de data aceasta, din industria electronicelor. 


Potrivit The Guardian, citat de b1.ro, televizoarele Samsung consumă mai puţină energie în laboratoarele de testare decât atunci când ajung în casele cumpărătorilor. 

Sursa citată arată că în mai multe state europene ar exista suspiciuni cu privire la manipularea testelor de eficiență energetică.

Reprezentanții companiei sud-coreene au negat însă că prin vreuna dintre aplicaţiile existente se păcălesc aparatele de testare.

Aplicaţia prin care se reduce luminozitatea ecranului a fost introdusă la cererea clienţilor și  nu afectează consumul de energie, au mai explicat reprezentații Samsung.