Directorul Institutului de Sociologie al Academiei și membru corespondent al Academiei Române, Profesor Ilie Bădescu, vorbește despre energiile și mișcările din Anul Centenarului, într-un interviu acordat lui Victor Roncea pentru Bursa. 
 
„Mișcări ca cele din 10 august sunt nutrite de energii care vin dintr-o direcție opusă spiritului marilor transformări și evenimente de acum 100 de ani. Acum 100 de ani, mulțimile veneau spre ființa neamului cu evlavie, cu spirit de sacrificiu, pregătite spre jertfă, încrezătoare și altruiste, mișcate de pasiuni înălțătoare... Părțile erau solidare în jurul unui ideal și deci a unei mari idei, idealul și ideea de unitate a neamului. Prin contrast, mișcările de stradă, ca cele de azi din România, de ieri din Grecia, din Ucraina, de alaltăieri în țările din Cornul Africii, din Spania, Italia etc., atestă o trăsătură comună: frenezia mâniei (K. Jowitt le-a și denumit movements of rage, mișcări ale mâniei, mulțimi furioase), cu polari¬zări puternice, care, odată stârnite, se autoîntrețin prin impulsul unor sloganuri, variind în funcție de conjuncturile locale, dar și de vectori meniți să electrizeze mulțimea parcă pregătită pentru pasiuni violente”, explică Profesorul Bădescu. 
 
„În zilele noastre, stricăciunea și lucrarea deformatoare aplicată ordinii divine a toată existența și zidirea se propagă, o repet, sub forma unor stihii precum: a) stihia banului care a făcut din societățile omenești libere societăți îndatorate și deci înrobite băncilor; b) stihia mulțimii orbite, zguduită de o rebeliune incontinentă, care o face inabilă să mai distingă binele de rău, pe Iisus de Baraba; c) "demența digitală", dezvăluită prin grozăviile ei planetare de Spitzer; d) revoluția sexuală cu toate deviațiile care pot îngropa sufletul iubitor în impulsul idolatriei sexuale, a unui hedonism devastator care o readuce pe soclul idolilor postmoderni pe binecunoscuta Venus vulgivoga; d) corectitudinea politică prin care se derulează cea mai crâncenă bătălie împotriva logosului și deci a rațiunilor divine din cele firești (create) și din cele zidite de Dumnezeu; e) antigenia, care atinge proporții înspăimântătoare ale unuia dintre cele mai monstruoase războaie contra pruncilor nenăscuți (între 1958 și 2015, deci în 57 de ani, în România, au fost uciși în pântece peste 20 de milioane de prunci, arătând indirect ce declin a înregistrat în România sentimentul dăinuirii neamului. Când ai o asemenea deflagrație de pruncucideri ai dovada prăbușirii spre stingere a sentimentului dăinuirii. Acele mame nu mai vor dăinuirea familiilor lor de vreme ce consimt așa de grabnic și cu totul patologic să-și omoare pruncul nevinovat și neajutorat în pântece, transformându-și pântecele din loc al zămislirii în loc al înmormântării). Toate acestea și alte stricăciuni fac din știința mărturisitoare un imperativ divin și deci o chemare la mucenicie și martiriu pentru adevărul creației” afirmă Ilie Bădescu în interviul pe care îl puteți citi în întregime AICI. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews