ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un profesor de 30 de ani care predă la două școli din Tulcea a fost reținut de procurorii DIICOT, fiind acuzat că și-a creat un cont cu date nereale pe o rețea de socializare, apoi s-a împrietenit cu o elevă a sa, în vârstă de 13 ani, i-a cerut acesteia fotografii cu ea dezbrăcată, pretinzând că este reprezentantul unei agenții de modelling, după care a șantajat-o, spunând că va publica fotografiile pe internet pentru că fata nu a mai dorit să îi trimită încă o fotografie.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, miercuri procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Tulcea l-au reținut pentru 24 de ore pe Lucian Șerbănică, în vârstă de 30 ani, profesor la două școli generale din municipiului Tulcea, pentru pornografie infantilă și șantaj.

Anchetatorii au stabilit că în 4 ianuarie 2017, Lucian Șerbănică, utilizator al unui cont de pe o rețea de socializare, cu date nereale, s-a împrietenit cu o fată în vârstă de 13 ani, elevă a acestuia.

"În aceeași zi, prin secțiunea messenger, inculpatul Șerbănică Lucian a conversat prin mesaje text cu minora, prin care, pretinzând prin fotografia afișată contului că este o persoană de sex feminin și reprezentant al unei agenții de modeling, a  invitat-o să participe la o preselecție de modeling, în sensul de a poza pentru eventuale reclame, determinand-o  astfel să realizeze patru fotografii nud, pe care i le-a trimis prin aceeași aplicație. Pentru a o determina/încuraja să facă acest lucru, inculpatul i-a trimis, la rândul său, minorei, două fotografii nud, pretinzând a fi cu propria persoană”, spun procurorii DIICOT.

Tot în 4 ianuarie, după ce a obținut primele fotografii, profesorul i-a mai cerut fetei o fotografie cu ea dezbrăcată, în oglindă, iar când aceasta a refuzat, a amenințat-o, prin patru mesaje succesive, că va face publice pe rețelele de socializare primele fotografii.

La percheziții, anchetatorii au găsit suporturi de stocare a datelor informatice, pe care le-au ridicat pentru expertiză.
Bărbatul va fi dus la Tribunalul Tulcea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.