ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul de sport de la Școala 164 din București, acuzat că a le-ar fi făcut fotografii unor eleve în timp ce acestea se aflau în toaleta școlii, și-a recunoscut faptele, precizând că pozele erau folosite ca o formă de amenințare a copiilor.

Informația a fost confirmată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție telefonică la postul B1 TV, care a mai adăugat că profesorul a fost suspendat din funcție.

"Potrivit datelor preliminare, profesorul a fost suspendat de la clasă, a recunoscut că a făcut acele fotografii în vestiarul care avea deschidere către toaletă și, mai mult decât atât, avea o explicație surprinzătoare: a făcut acest lucru deoarece era o formă de amenințare a copiilor. Este un lucru greu de înțeles. Formele de amenințare nu fac parte din instrumentele didactice", a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai precizat că profesorul nu este la prima abatere de la un comportament adecvat, iar echipa care realizează cercetarea disciplinară va stabili de ce nu a fost luată nici o măsură până în acest moment.

Întrebat dacă nu există o modalitate de a preveni cazurile de acest fel, Cîmpeanu a răspuns că este responsabilitatea ministerului de a supraveghea activitatea profesorilor, însă trebuie luat în considerare faptul că sunt 220.000 de cadre didactice.