ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În luna noiembrie va avea loc sfințirea Catedralei Naționale. Evenimentele dedicate acestui moment vor începe în 25 noiembrie 2018 și se vor finaliza în ziua de 30 ale lunii, potrivit basilica.ro

Programul de sfințire se va desfășura după un program, care cuprinde mai multe evenimente:

Duminică, 25 noiembrie 2018

9:00 – 12:30 – Sfânta Liturghie și slujba de sfințire a Catedralei Naționale oficiate de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi.

26-29 noiembrie 2018

Se va oficia zilnic Sfânta liturghie și va avea loc ulterior un program liturgic și cultural special.

Pe data de 30 noiembrie, atunci când îl vom sărbători pe Sfântul Andrei, va avea loc o slujbă oficiată de Patriarhul Daniel, împreună cu Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și a toată Palestina, dar și cu un sobor de ierarhi. Înscrierea și deplasarea credincioșilor pentru sfințirea Catedralei Naționale se face prin intermediul parohiilor.