ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proprietarii din clădirile cu bulină ar putea fi evacuați cu forța dacă refuză consolidarea.

La Parlament a fost depus un proiect care prevede că autoritățile vor putea începe lucrările fără să mai țină cont de împotrivirea locatarilor. Odată mutați, proprietarii ar urma să scape de orice plată pentru lucrările de consolidare.

„Lucrăm la un pachet de legi pentru asta. Cred că va fi gata în această lună sau în această primăvară vom termina. Sper să reușim să găsim o soluție”, a declarat Vasile Dâncu, ministrul Dezvoltării.

Două paragrafe din legea privind reducerea riscului seismic trebuie schimbate.

„Putem să îi scoatem pe oamenii ăia dacă se opun, sau dacă sunt plecați din țară, să trecem peste semnătura lor și în al doilea rând că banii pentru clădirile cu risc zero trebuie să vină de la stat”, a spus Ovidiu Raețchi, inițiatorul proiectului de modificare a legii, citat de digi24.ro.

De cele mai multe ori, locatarii s-au opus consolidării pentru că aveau de achitat zeci de mii de euro pentru intervenții sau pentru că nu aveau unde să se mute pe durata lucrărilor.