ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul a adoptat tacit, în ședința plenului de luni, o propunere legislativă prin care conducătorii auto ar putea să își aleagă dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto, atunci când aceasta se face pentru o încălcare minoră a regulilor de circulație, informează Agerpres.

Termenul pentru dezbatere și vot în Senat, prima Cameră sesizată în acest caz, s-a împlinit pe 7 septembrie, iar nota de adoptare tacită a propunerii a fost citită în plen de președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, pe 11 septembrie.

„În cazul suspendării provizorii a permisul auto, conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o (...) într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârșirii faptei contravenționale”, prevede proiectul de lege adoptat tacit de Senatul României.

În expunerea de motive, inițiatorii Alexandru Băișanu (ALDE Suceava) și Adrian Mocanu (ALDE Buzău) arată că de prevederile legii ar beneficia șoferii care și-ar „putea pierde pâinea” pentru o abatere minoră de la o regulă de circulație. „La nivel național avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale șoferilor”, se precizează în expunerea de motive.

Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută de Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.