ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul României a adoptat luni tacit propunerea legislativă ca ziua de 10 mai să devină Ziua Independenței Naționale a României. Această propunere a avut ca termen pentru dezbatere și vot final în Senat data de 20 decembrie.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare declararea zilei de 10 mai ca Ziua Independenței Naționale a României.

"Prin adoptarea proiectului de lege propunem ca, la 140 de ani de la Declararea de către Parlamentul României a independenței naționale a României, actualul Parlament să declare ziua de 10 mai drept «Ziua independenței naționale». La 10 mai 1877, Camerele reunite ale Parlamentului României au votat Declarația de independență a României, validată de principele Carol”, a motivat senatorul ALDE Ion Hadârcă, inițiatorul proiectului.

Senatul este prima Cameră sesizată, urmând ca votul final să fie dat în Camera Deputaților.