Șase organizații din domeniul Transporturilor vor organiza joi, 17 decembrie, un protest la care vor fi mobilizate aproximativ 9.000 de mijloace de transport persoane - autobuze, autocare și taxiuri, a anunțat, luni, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

De asemenea, aproape 1.000 de camioane vor fi parcate în locuri stabilite de comun acord cu Primăria Municipiului București.

Protestul se va desfășura între orele 10.00 — 15.00, în fața sediului Guvernului României. Cererea de autorizare a mitingului de protest a fost înregistrată pe 11 decembrie la PMB și a fost aprobată luni, 14 decembrie 2015.

'"Suntem deciși să facem această acțiune de protest în orice condiții. ASF-ul condus de Mișu Negrițoiu trebuie să răspundă pentru dezastrul din piața de asigurări. Firmele de asigurări achită daunele după 4-6 luni și atunci doar parțial. În schimb, ni se cere să plătim polițe de asigurări obligatorii care depășesc în multe cazuri pe cele achitate în Germania sau Austria", precizează Mircea Grigore, reprezentant COTAR, potrivit Agerpres.

Potrivit președintelui COTAR, Vasile Ștefănescu, o poliță RCA pentru un autobuz nou cu 30 de locuri poate ajunge și la 88.806 lei (cca 20.000 de euro), iar activitatea de taxi este în pericol din cauza prețului RCA scăpat de sub orice control.