ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 50 de persoane au participat, luni seară, la protest împotriva guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.Grupul de protestatari era format, în principal, din clienți care au luat credite în franci elvețieni. Aceștia au cerut demisia guvernatorului și aprobarea legii conversiei creditelor.

La protest a apărut și avocatul Gheorghe Piperea care a precizat, însă, că nu dorește să discute cu guvernatorul BNR.

"Nu are rost să merg la domnul Isărescu. Și așa eu îi populez coșmaruri în fiecare noapte, nu are rost să mă duc și în noaptea asta la el să îi cer să demisioneze. Acesta este ceea ce cred că oamenii ar trebui să ceară în seara aceasta", a spus Piperea.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat luni, într-o conferință de presă, referitor la protestele anunțate pentru luni seară la sediul băncii centrale, că este deschis la discuții cu protestatarii.

"Au mai fost aici și de fiecare dată nu am respins dialogul, dimpotrivă! Dacă au cereri clare, vom încerca să dialogăm cu dânșii, într-o manieră care ne dorim să fie cât mai civilizată, și noi făcând efortul să nu fim extrem de tehnici, să coborâm până unde se poate coborî, însă fără a vulgariza, explicațiile, discuțiile și limitele pe care le are banca centrală", a spus șeful Băncii Naționale.
 
Mugur Isărescu conduce BNR de 24 de ani.