ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de persoane au protestat, duminică, în fața primăriei Capitalei, împotriva primarului general Nicușor Dan, transmite ȘtiripeSurse.

Protestul a fost organizat de PUSL, care a vrut astfel să sancționeze „eșecurile lui Nicușor Dan, care nu și-a îndeplinit niciuna dintre promisiunile făcute în fața bucureștenilor”.

„De trei ani, bucureștenii sunt prizonierii primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. Nemulțumiți de activitatea primarului și de faptul că nu și-a îndeplinit nicio promisiune din lista lungă pe care a prezentat-o în campania electorală, sute de bucureșteni s-au prezentat astăzi începând cu ora 11.00 în fața Primăriei Generale, mai scrie ȘtiripeSurse.

Bucureștenii și antreprenorii au ridicat ratingul Bucureștiului, în ciuda blocării tuturor investițiilor. Agenția de rating Fitch a stabilit ratingul Capitalei la BBB- stabil, așa cum a fost între 2016 și 2020 în mandatul meu de primar general. Nu este o reușită a primarului general care stă pe un morman de bani, în timp ce orașul se scufundă!”, afirmă totodată și Gabriela Firea.

„Ratingul pe termen lung acordat Bucureștiului de către agenția Fitch în urmă cu două săptămâni, BBB-stabil, nu este o reușită istorică. Capitala a mai fost stabilă financiar, cu excepția anilor pandemiei COVID-19 și a războiului din Ucraina când au fost probleme economice peste tot.

Ratingul Capitalei a fost constant BBB-stabil, între 2016 și începutul anului 2020. După apariția noului coronavirus, când resursele naționale și ale Bucureștiului au avut de suferit, Fitch a stabilit ratingul la BBB- în scădere. Așa a rămas în ultimii trei ani, în ciuda unor bugete imense primite de la Guvern!”, mai semnalează aceasta, subliniind că „Primăria Capitalei a primit de două ori mai mulți bani de la bugetul național și a fost ridicat gradul de îndatorare”.