ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Peste 8000 de profesori au protestat, miercuri, în fața Guvernului, amenințând că vor boicota examenele dacă nu se găsesc soluții pentru nemulțumirile lor.
 
Protestatarii s-au strâns, în jurul orei 11.00, în Piața Victoriei, după care au plecat în marș spre Palatul Cotroceni. Dascălii, veniți din mai multe județe, sunt nemulțumiți de nivelul de salarizare și de ordonanța propusă de Guvern.

"Ne nemulțumește salarizarea și proiectul de lege al salarizării care trenează de mult timp și potrivit căreia nu suntem bine încadrați. Plus 6% din PIB pe care nu i-am primit niciodată", a declarat un dascăl pentru Mediafax.
 
 "Lăsați educația educatorilor", "Cu Iohannis credeam noi că o să scăpăm de nevoi" sau "Educația și țara și-au pierdut răbdarea" - sunt doar câteva dintre mesajele transmise de profesori.
 
În jurul orei 13.00, protestatarii au pornit spre Palatul Cotroceni, cerând demisia Guvernului, nemulțumiți de nivelul de salarizare propus de Executiv prin noua ordonanță și amenințând cu boicotarea examenelor. 
 
Senatorul ALDE, Cristiana Anghel, a fost alungată de profesorii care mergeau în marș către Palatul Cotroceni, după ce parlamentarul a mers în mijlocul protestatarilor pentru a sta de vorbă cu ei.
 
În fața Palatului Cotroceni au intonat imnul național, o delegație a sindicatelor din Educație fiind primită la Palatul Cotroceni.
 
"Dialogul a fost unul deschis, reconfirmând importanța unor soluții sustenabile pe termen lung, care să confere stabilitate și încredere. Reprezentanții personalului din sistemul de învățământ și-au prezentat atât revendicările, cât și propunerile lor pentru soluționarea acestora", a informat Administrația Prezidențială.


(știrea inițială)

Peste 15.000 de profesori - membri ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ - vor ieși în stradă pe 1 iunie, urmând a fi organizat un marș de protest în Capitală, după ce negocierile cu reprezentanții Ministerului Muncii au eșuat.

Între orele 11:00 și 12:30 va avea un loc un miting în Piața Victoriei, în perimetrul cuprins între prelungirea bd. Aviatorilor - Parcul Kiseleff - Calea Victoriei - prelungirea bd. Iancu de Hunedoara.

De asemenea, intre orele 12:30 - 14:00, se va desfasura marsul pe traseul Piata Victoriei - str. Buzesti - str. Berzei - str. Stirbei Voda - Splaiul Independentei - str. Constantin Noica - sos. Cotroceni - bd. Iuliu Maniu - Complex Politehnica.

Pentru buna desfasurare a manifestatiei, incepand cu ora 9:00, traficul rutier este restrictionat pe sos. Kiseleff, intre str. Arh. Ion Mincu si Piata Victoriei.

Se va restrictiona traficul pe sensul de circulatie din Piata Victoriei, relatia str. Buzesti - bd. Nicolae Titulescu catre Calea Victoriei, respectiv catre bd. Lascar Catargiu (restrictia se va mentine pana la finalizarea activitatii). Pe str. Paris traficul va fi directionat doar catre bd. Aviatorilor, iar pe breteaua Iancu de Hunedoara - doar catre bd. Aviatorilor.

Incepand cu ora 12:30 se va restrictiona gradual traficul rutier de pe traseul de deplasare a marsului, precum si pe strazile care acced in acestea.

Politistii recomanda urmatoarele rute alternative: Piata Presei Libere - bd. Kiseleff - Piata Arcul de Triumf - Piata Charles de Gaulle - Calea Dorobantilor - sos. Stefan cel Mare; Piata Presei Libere - Piata Montreal - bd. Marasti - bd. Ion Mihalache - Piata Victoriei.