Câteva zeci de persoane au fost prezente, luni, 9 septembrie, în fața Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, unde au protestat împotriva managementului directorului adjunct, Nicolae Brânzea, informează Jurnalul de Argeș.

Cei prezenți au scandat, printre altele „Popa cașcaval”, „Brînzea la pușcărie!” și „Intotero, nu uita, Brînzea-i lacom cu voia ta” , iar într-un final au stat de vorbă cu Secretarul de Stat Vasile Alexeev. 

„De ce este menținut în funcție Nicolae Brînzea, deși cunoașteți faptul că instanța a decis că și-a mărit ilegal salariul?”, „A fost recuperată diferența dintre salariul legal și cel ilegal?”, „De ce permiteți să fie cheltuiți bani pentru plimbările lui Nicolae Brînzea pe ruta București-Pitești (acasă) și retur, precum și în alte localități ale țării, fără legătură cu proiectele institutului?”, „Știți că Nicolae Brînzea se judecă cu el însuși, ca reprezentant legal al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi în procese? Ce măsuri luați în acest sens?”, „Când îl demiteți? Ce mai așteptați? Vă este frică de Nicolae Brînzea? Cine îl susține de îl mențineți în funcția de director?”, au fost doar câteva dintre întrebările celor prezenți la întâlnire.

Secretarul de Stat Vasile Alexeev a precizat că în acest moment se desfășoară o evaluare a activității lui Nicolae Brânzea, în care se verifică toate acuzațiile aduse acestuia.

Protestatarii i-au înmânat secretarului de stat un apel intitulat „Salvați românii din jurul granițelor țării și Balcani!”, precum și scrisoarea semnată de 27 de reprezentanți ai comunităților istorice.
 
Protestul de luni a avut loc în contextul în care Nicolae Brânzea este acuzat de numeroase nereguli în conducerea Institutului, după cum ActiveNews a relatat la vremea respectivă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews