ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva zeci de persoane au fost prezente, luni, 9 septembrie, în fața Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, unde au protestat împotriva managementului directorului adjunct, Nicolae Brânzea, informează Jurnalul de Argeș.

Cei prezenți au scandat, printre altele „Popa cașcaval”, „Brînzea la pușcărie!” și „Intotero, nu uita, Brînzea-i lacom cu voia ta” , iar într-un final au stat de vorbă cu Secretarul de Stat Vasile Alexeev. 

„De ce este menținut în funcție Nicolae Brînzea, deși cunoașteți faptul că instanța a decis că și-a mărit ilegal salariul?”, „A fost recuperată diferența dintre salariul legal și cel ilegal?”, „De ce permiteți să fie cheltuiți bani pentru plimbările lui Nicolae Brînzea pe ruta București-Pitești (acasă) și retur, precum și în alte localități ale țării, fără legătură cu proiectele institutului?”, „Știți că Nicolae Brînzea se judecă cu el însuși, ca reprezentant legal al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi în procese? Ce măsuri luați în acest sens?”, „Când îl demiteți? Ce mai așteptați? Vă este frică de Nicolae Brînzea? Cine îl susține de îl mențineți în funcția de director?”, au fost doar câteva dintre întrebările celor prezenți la întâlnire.

Secretarul de Stat Vasile Alexeev a precizat că în acest moment se desfășoară o evaluare a activității lui Nicolae Brânzea, în care se verifică toate acuzațiile aduse acestuia.

Protestatarii i-au înmânat secretarului de stat un apel intitulat „Salvați românii din jurul granițelor țării și Balcani!”, precum și scrisoarea semnată de 27 de reprezentanți ai comunităților istorice.
 
Protestul de luni a avut loc în contextul în care Nicolae Brânzea este acuzat de numeroase nereguli în conducerea Institutului, după cum ActiveNews a relatat la vremea respectivă.