Asociația Pro Consumatori alături de alte 10 organizații neguvernamentale (Alianța Părinților din România, Asociația Lion Mentor, Asociația Pro Decizii Informate, Alianța pentru Demnitate Națională, Asociația Civica Dreptate, Fundația Institutul pentru Cercetări Psihosociale și Bioetică, Fundația pentru Știință și Sănătate, Asociația pentru Apărarea Dreptului la Proprietate și Sănătate al Cetățeanului, Asociația pentru Dezvoltarea Copilului și a Familiei, Asociația Învață să Zbori) atrage atenția asupra erorii grave în care se află Parlamentul României în privința adoptării, peste câteva zile, a unei legi neconstituționale privind vaccinarea obligatorie a adulților.

Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie, adoptat de Guvern, este primit în continuare cu proteste.

Pentru a patra săptămână consecutiv, Palatul Parlamentului a fost pichetat de protestatarii care cer anularea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie.
 
„Ploaia nu ne împiedică să luptăm pentru drepturile copiilor noștri! Solicităm eliminarea obligativității vaccinării copiilor și adulților din proiectul de lege aflat în dezbatere la Camera Deputaților!”, a scris Costel Stanciu pe Facebook.

„Suntem în a patra săptămână de protest unde încercă să-i sensibilizăm pe deputații români care au un proiect de lege prin care vor să oblige întreaga populație a României, copii și adulți, să fie vaccinați la ordinul guvernului. Ne-am săturat de cizma care vor să ne-o pună pe gât guvernanții încercând să ne distrugă sănătatea ”, a spus Dan Grăjdeanu, Frăția Ortodoxă „Sf. Gheorghe”.

„Suntem în situația în care Parlamentul urmează să decidă vaccinarea obligatorie a tuturor românilor. Nu este normal ca să existe o astfel de obligativitate pentru că noi avem certitudinea că vaccinurile care vor fi obligatorii nu sunt benefice sănătății. Au fost atâtea cazuri prin care s-a dovedit că au fost alte interese în spatele vaccinurilor care s-au administrat. Au fost vaccinuri neconforme, au fost reacții care au distrus persoanele vaccinate și care nu s-au recunoscut. Considerăm că fiecare om trebuie să fie stăpân pe propriul corp, fiecare părinte este singurul în măsură să decidă ce este mai bine pentru copilul lui”, a spus Mihai Tociu, fundația „Romanian Children`s Appeal”.

„Din păcate reprezentanții societății civile nu au fost chemați la o dezbatere în cadrul comisiei pentru Sănătate publică din Camera deputaților. A fost mai mult o audiere, ceea ce dă dovadă că nu există transparență în acest proiect legislativ. Credem că într-un fel sau altul lucrurile sunt deja aranjate și putem avea surprize la votul final” a spus Costel Stanciu, asociația „Pro Consumatori”.

Proiectul Legii privind vaccinarea persoanelor în România a fost inițiat de Ministerul Sănătății și a avut un parcurs administrativ plin de ilegalități. În luna mai, anul curent, a fost supus dezbaterii publice o schiță de proiect de lege alcătuită din 27 de articole, din care lipsea un articol de lege (articolul 26 apărea doar numerotat), fără sancțiuni administrative pentru părinți și adulți, și se referea numai la vaccinarea obligatorie a copiilor. În luna septembrie, am avut surpriza să vedem pe site-ul Camerei Senatului un proiect de lege format din 77 de articole, în care se prevede vaccinarea obligatorie atât a copiilor, cât și a adulților, sancțiuni administrative de până la 10.000 de lei pentru părinți, adulți și angajatori, dar și posibilitatea decăderii din drepturile părintești și instituționalizarea copiilor în centre de plasament pentru părinții care refuză să-și vaccineze copiii.

În data de 23 octombrie 2017, acest proiect de lege a fost adoptat de către Camera Senatului cu 99 de voturi pentru și o abținere din partea senatorului Eugen Teodorovici, în timp ce 36 de senatori nu au participat la vot. În prezent, acest proiect de lege se află la Camera Deputatilor unde urmează să fie dezbătut în comisiile de specialitate și să fie supus votului final al celor 329 de deputați. Camera Deputaților este cameră decizională pentru acest proiect de lege, având posibilitatea să elimine obligativitatea vaccinării din acest proiect.

Pentru a atrage atenția cetățenilor României și mass-mediei asupra abuzului constituțional săvârșit de către Guvernul României și Senatul României, APC a organizat următoarele adunări publice: în data de 17 septembrie în Parcul Izvor, 22 octombrie în Piața Constituției, 29 octombrie Lanț uman în jurul clădirii Parlamentului României, precum și pichetarea sediilor partidelor politice parlamentare în data de 31 octombrie și 1 noiembrie, acțiune care s-a concretizat cu depunerea unui memoriu cu argumente sociale, bugetare, medicale și legislative, la sediul fiecărui partid, memoriu semnat de către 11 organizații neguvernamentale.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews