ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicistul și regizorul Iulian Capsali a îndemnat autoritățile să se organizeze astfel încât să permită accesul credincioșilor la slujba de Înviere, așa cum au permis deplasarea în siguranță a zilierilor către aeroportul din Cluj pentru a pleca la muncă în Germania.

„Putem să cerem culoare până la biserica din cartier, așa cum au avut zilierii care au plecat din Suceava, de pildă, spre Cluj, cu autocarele?


Promitem să nu ne înghesuim câte 2000. Vom fi civilizați. Vom sta cu lumânările în mâini, cu masca pe gură, la un metru sau doi unul de altul, total responsabili. Hristos ne așteaptă la biserică, nu în balcoane. Cuminți, tăcuți, cu bucurie în suflet, iar nu cu biserica în suflet.

Vom spune cât să ne audă vecinul aflat, la indicațiile Patriarhiei, la distanța aprobată,

Hristos a Înviat!

Vom răspunde:

Adevărat a Înviat!”, a scris Capsali.

El afirmă că dacă nu se organizează o astfel de soluție pentru noaptea Învierii, se va dovedi că autoritățile au o dublă măsură.
După episodul de la piața de sclavi din Cluj, orice refuz certifică fără tăgadă că aveți ură față de manifestarea religioasă în cea mai mare zi a calendarului cosmic, nu doar a celui creștin.

Pentru că Învierea Domnului a metamorfozat toată Creația, iar Crucea, bătăile, scuipările, piroanele, coroana de spini, batjocura, toate acestea au fost prețul răscumpărării noastre. Cu ele ne-a fost deschis Raiul.

Repet, s-a văzut că puteți organiza, ați umplut țara de poliție, jandarmi și armată, nu putem permite dubla măsură între forța de muncă ieftină și bună cerută de Merkel și nevoia creștinilor de a fi alături de Domnul și Dumnezeul lor, Iisus Hristos.

Avem acest drept. Este sacrosanct”, a arătat publicistul, într-o postare devenită populară pe internet.
 
În acest moment, conform Ordonanțelor MAI intrate în vigoare, slujbele se pot efectua fără credincioși, iar pentru noaptea de Înviere se pot organiza voluntari care să ducă Sf. Lumină către credincioși.