ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, spune că homosexualii nu sunt respinși de către Biserică, din contră, „oamenii care au această opțiune pot veni spre preot, pot să se spovedească, pot fi și ei în Biserică, pot veni să se roage”. 

„Păcatul apare ca deviere de la acest drum, ca ratare a destinației finale. Din acest punct de vedere, homosexualitatea, nu numai ea, ci și adulterul, presupune trădare în relația noastră cu ceilalți, înseamnă ratări, înseamnă devieri de la drumup pe care ar trebui să mergem. Homosexualitatea este un păcat, este o deviere morală. Este dezavuată abolut de peste tot, în textele Sfintei Scripturi. Din punct de vedere creștin, homosexualitatea, însă, poate fi tratată cu blândețe. Oamenii care au această opțiune pot veni spre preot, pot să se spovedească, pot fi și ei în Biserică, pot veni să se roage. Biserica nu închide ușa nimănui care are o asemenea opțiune dar bineînțeles că îndeamnă permanent la abandonarea unei asemenea opțiuni”, a spus reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române într-un interviu acordat PSNews.

Vasile Bănescu a discutat și tema căsătoriilor între persoanele de același sex.

„Din punct de vedere creștin, persoanele care au o asemenea opțiune, nu sunt respinse de Biserică. Biserica nu le judecă niciodată pe ele ca persoane, Biserica, însă, deploră o asemenea opțiune care contravine firescului. Cum se spune: Biserica nu condamnă niciodată pe omul care greșește, ci condamnă greșeala lui, condamnă păcatul. Păcatul este o ratare a scopului nostru ultim. Care este scopul ultim din punct de vedere creștin? Este drumul acesta ascenedent spre o asemănare din ce în ce mai mare cu Dumnezeu care ne-a creat, o rafinare a vieții noastre lăuntrice, o rafinare morală care se manifestă în relația cu ceilalți, o îmbunătățire a noastră înșine permanentă până la punctul final pe care în general nu îl atingem dar care este bine că e atât de sus pentru că ne ajută să păși cât mai sus, și care se numește ”sfințenia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.