ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a reiterat faptul că decizia de marți a CJUE în cazul Coman nu implică și recunoașterea sau legalizarea căsătoriei homosexuale pe teritoriul României.

„Decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene prin care se interpretează noțiunea de „soț” ca aplicându-se și persoanelor de același sex căsătorite într-un stat membru UE se limitează exclusiv(!) la dreptul de ședere/rezidență într-un stat care nu recunoaște asemenea căsătorii. În cazul concret despre care e vorba acum, obligația la oferirea dreptului de ședere in România nu impune țării noastre sau vreunui alt stat membru UE care nu recunoaște așa-zisa căsătorie homosexuală să prevadă, în dreptul său național, instituția căsătoriei homosexuale.
 
Acest tip de căsătorie va rămâne în continuare interzisă și nerecunoscută în viitorul stat de rezidență cu singura excepție a autorizării dreptului de ședere. Celor doi nu li s-a dat dreptul să locuiască in România ca soți(!). Li s-a dat dreptul să locuiască și atât, întrucât sunt soți într-o țară UE, nu la noi”, a spus Vasile Bănescu pentru PS News.