ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Slujbele de Florii și de Înviere vor fi săvârșite fără credincioși, cu bisericile închise, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, într-o declarație făcută agenției Agerpres.

„În condițiile aspre ale actualelor reglementări valabile în starea de urgență, slujbele din această perioadă, inclusiv slujba de Florii și cea a Învierii, vor fi săvârșite în biserici, din nefericire, fără credincioși. Aceștia le pot urmări/asculta (pe cele de la Catedrala Patriarhală) în primul rând prin intermediul Televiziunii și Radioului Patriarhiei Române, Trinitas, sau online prin intermediul canalelor mediatice ale eparhiilor și parohiilor. Firește că această modalitate de 'participare' virtuală la slujbe, mai ales într-o perioadă atât de densă spiritual cum este cea prepascală, nu este una care să poată suplini cu adevărat reala participare, dar în contextul trist și nefiresc prin care trecem acum împreună este o posibilitate de a rămâne sufletește aproape de viața liturgică a Bisericii", a declarat Vasile Bănescu pentru Agerpres.
 
Articol apărut inițial pe 7.04.2020, republicat în seria REMEMBER PLANDEMIA.