ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un caz revoltător s-a petrecut la o școală din județul Iași, acolo unde un elev de clasa a opta a fost bătut la școală de tatăl unui coleg. Mai mult decât atât, copilul ar fi fost scos din clasă în timpul orelor, cu acordul profesoarei care ținea cursul respectiv, anunță Digi 24.

Un bărbat nervos a dat buzna în timpul orei de biologie pentru că fiul său ar fi fost lovit în pauza mare de un coleg cu doi ani mai mare.

”A întrebat: cine a avut conflict cu copilul meu?. Băiatul meu s-a ridicat în picioare și a zis că <eu>, iar el l-a prins de piept și l-a târât afară. Acolo l-ar fi lovit cu palmele până l-a izbit cu capul de perete de câteva ori. Copilul meu a intrat în inconștiență vreo 5 minute”, a spus Pavel Cezar, tatăl copilului bătut.

Tatăl învinuit neagă acuzațiile precizând că nu l-a lovit pe copilul respectiv,

”Eu, copilului nu i-am făcut nimic, copilul meu a fost victima acolo. N-am lovit pe nimeni, lovești un copil, haideți să fim serioși!”, a declarat Ioan Cârcu, cel care ar fi fost agresorul.

Profesoara de biologie, cea care a permis ca elevul să fie scos din clasă de un adult care-i era străin, are o explicație halucinantă: nu și-a imaginat că se va ajunge aici.

”Față de mine s-a comportat civilizat părintele respectiv și față de elev. Într-adevăr, părea impunător, oricum este un om destul de înalt. Că a degenerat, asta nu mai ține de mine”, a spus și Simona Scutaru, profesoara de biologie.

”Cadrul didactic este cel care asigură siguranța fizică a copilului în primul rând înainte de celelalte obiective școlare. Într-un sat, unde toți oamenii se cunsoc nu putem prevedea niște pericole atât de mari”, a precizat Alida Iftime, purtătorul de cuvânt al școlii.

Părintele copilului bătut a depus plângere la Poliție, iar cazul este anchetat șI de Inspectoratul Școlar județean. Anchetele vizează însă doar agresiunea, nu și modul în care a procedat profesorul.

În mod inexplicabil, atât conducerea școlii, cât și Inspectoratul Școlar nu consideră că ar trebui să fie supus unei sancțiuni profesorul la ora căreia s-a întâmplat incidentul. Asta deși dascălul a permis ca băiatul să fie scos de la clasă de o persoană străină.

Pentru a evita pe viitor astfel de probleme, conducerea școlii a anunțat că va încerca să găsească fonduri pentru a asigura paza instituției.

Lavinia Craioveanu, inspector școlar general al ISJ Dolj, a precizat că dacă legea ar fi fost respectată, copilul nu ar fi fost agresat.

”Dacă sunt condiții excepționale în care un părinte trebuie să ajungă neapărat la copilul domniei sale să îi aducă un medicament, sau eu știu, din alt motiv, numai în aceste condiții excepționale poate să solicite ca profesorul de serviciu să aducă elevul”, a spus inspectorul școlar.