ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea sărbătoare a Moldovei a început în această dimineață, vineri, 11 octombrie 2019, racla Sfintei Parascheva fiind scoasă spre închinare credincioșilor, informează Doxologia.

Potrivit sursei citate, Părinții Catedralei Mitropolitane au purtat pe umeri racla Sfintei și au așezat sfintele moaște spre închinare pelerinilor care așteptau la rând.

„A început oficial pelerinajul Sfintei Parascheva, iar începând din acest moment, rândul va fi continuu până pe 15 octombrie. Deja sunt aproximativ 15.000 de pelerini ce așteaptă la rând de joi dimineață. Datorită vremii frumoase, ne așteptăm să fie un număr foarte mare de pelerini anul acesta. Îi îndemnăm să aibă răbdare, să se pregătească așa cum se cuvine, mai ales cu rugăciune, astfel încât momentul în care ating moaștele Sfintei Parascheva să fie un moment culminant, un moment în care să primească harul dumnezeiesc pe care îl caută spre folosul sufletului lor și a celor pe care îi poartă în rugăciune. Sfânta Cuvioasă Parascheva a fost scoasă în procesiune solemnă, de un sobor de preoți și diaconi, condus de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul. Începând cu ora 6.30 s-a înconjurat Catedrala Mitropolitană, apoi racla cu sfintele moaște a fost așezată pe baldachin. Așteptăm ca mâine seară, în jurul orei 21, să vină racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Spiridon” a declarat părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.
Credincioșii din întreaga țară sunt așteptați începând cu ora 17.00 la Catedrala Mitropolitană, unde va avea loc Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva iar începând cu ora 20.00, în același sfânt locaș, va avea loc Slujba de Priveghere a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de biruință (Vecernia, Litia și Utrenia).