ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Doi deputați independenți au depus o inițiativă la Camera Deputaților prin care doresc ca toate radiourile și televiziunile din România să fie obligate să difuzeze în fiecare zi la ora 7 imnul în varianta integrală, anunță Mediafax.

Proiectul legislativ, care amendează Legea audiovizualului, este semnat de deputații Mihai-Bogdan Diaconu și Răzvan Tănase. ”Toți furnizorii de servicii media audiovizuale aflați sub jurisdicția României au obligația să difuzeze în fiecare zi de la ora 7.00 Imnul Național al României, varianta integrală”, propun cei doi inițiatori.

Acesta se află în faza de consultare publică.

”Această propunere are ca scop întărirea sentimentului național și al respectului față de însemnele naționale într-un moment în care acestea sunt fie lăsate uitării și neglijate, fie chiar îndepărtate din conștiința publică. Este un lucru firesc ca un stat național unitar să își afirme pe toate căile conștiința de sine și valorile sale, mai ales atunci când se confruntă cu contestatari înăuntrul și în afara granițelor sale, iar transmiterea Imnului Național în fiecare zi de către furnizorii media aflați sub jurisdicția României constituie un act de normalitate”, explică inițiatorii oportunitatea acestei inițiative în expunerea de motive. Proiectul nu prevede sancțiuni.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews