ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat că este surprinsă că doar 16 persoane au fost trimise în judecată pentru rasism și xenofobie.

Totodată, ministrul a atacat și partidele și organizațiile care susțin valorile tradiționale, spunând că acestea se opun "dreptului fundamental al altcuiva, de exemplu, la căsătorie pentru toată lumea". Afirmațiile au fost făcute la dezbaterea "Extremismul de dreapta și instigarea la ură. Abordări politice, legale și administrative".

"Este foarte puțin (n.r. numărul condamnărilor) într-o țară în care, sigur nu mai avem partide extremiste în Parlament, avem însă mișcări din acestea promovate de partide politice parlamentare, care nu sunt ele însele extremiste, dar care promovează, aș îndrăzni să spun, tehnocrată fiind, într-un mod extremist, valorile tradiționale. Și eu îmi notasem despre aceste încercări de a justifica prin atașamentul la valori tradiționale respingerea dreptului fundamental al altcuiva, de exemplu, la căsătorie pentru toată lumea", a declarat Prună, conform Agerpres.

Totodată, Raluca Prună a criticat anumite manifestări publice prin care se neagă existența Holocaustului.

"Ca să răspund întrebării 'este România o insulă ferită, este un spațiu în care nu există iliberalism'? Probabil că nu, pentru că, nu mai târziu de 2012, un senator din această țară, nici măcar n-a făcut un lucru foarte subtil, a făcut pur și simplu afirmația, în spațiul public, că Holocaustul în România nu a existat. Deci suntem într-un context în care, în timp ce în Europa lumea, să spunem, încearcă să identifice forme mai subtile de xenofobie și de rasism, suntem în situația în care în România, repet, în 2012, cineva încalcă art. 6 din această ordonanță dacă nu mă înșel și după știința mea nu știu să fi existat consecințe penale", a declarat Raluca Prună.