ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rămășițele pământești ale Regelui Carol al II-lea și ale Reginei-mamă Elena și ale pricipelui Mircea vor fi mutate în primăvară în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.

Tot la Curtea de Argeș vor fi aduse osemintele principelui Mircea, ultimul copil al Regelui Ferdinand și Reginei Maria, de la capela Castelului Bran.
 
Regina Elena, mama Regelui Mihai, a rămas singura suverană a României înmormântată în afara țării. Mama Regelui Mihai s-a stins din viață în Elveția, în 1982, și a fost îngropată, după ritul ortodox, în cimitirul Bois-de-Vaux din Lausanne. 

În biserica mănăstirii Curtea de Argeș, aflată la aproximativ o sută de metri de Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, se găsesc, pe de o parte, mormintele Regelui Carol I (1839-1914) și al Reginei Elisabeta (1843-1916), între care se află o cutiuță pirogravată, cu osemintele micuței prințese Maria (1870-1874), iar de cealaltă parte se află mormintele Regelui Ferdinand (1865-1927) și al Reginei Maria (1875-1938).

Elena Lupescu, marea iubire a lui Carol al II-lea, este înmormântată într-o zonă privată a Mănăstirii Curtea de Argeș, în spatele unui gard metalic, într-o zonă unde vizitatorii obișnuiți nu au acces.